Forrás: Getty

Karácsonyi lakberendezési inspirációk a konyhába

1. Elő a fával!

Ha karácsonyi dekorációról van szó, a fenyőfánál nincs ünnepibb motívum. Lehet igazi vagy műfenyő, és játszhatsz a díszítés időpontjával, hiszen önmagában vagy fokozatosan feldíszítve is remekül mutat. Csak arra vigyázz, hogy egy vágott fa semmiképpen nem bírja ki novembertől januárig, és a gyökeres változatot sem érdemes két hétnél tovább beltérben tárolni.

2. Edénykészlet ünnepi díszben

Nem feltétlenül kell karácsonyi motívumokkal díszített edénykészletet beszerezned ahhoz, hogy a lakás dísze legyen az ünnepi időszakban. Ha egy nyitott vagy üvegajtós polcon felsorakoztatod a legszebb darabokat, és fényfüzért vagy karácsonyi dekorelemeket csempészel közéjük, máris hangulatos és látványos eredményt érhetsz el.

3. Téli italsarok

Kakaó, fűszeres tea, mézeskalácsos kávékülönlegesség, tojáslikőr, csokoládélikőr, forralt bor, puncs… A téli időszak különösen kedvez a finomságok kortyolgatásának. Akár fogyasztasz alkoholt, akár nem, biztosan megtalálod azokat az innivalókat, amiket egy kis ünnepi díszben felvonultathatsz az egyik sarokban.

Karácsonyi lakberendezési inspirációk a konyhába
Forrás: Getty

4. Meseországra nyíló ablakok

Nem véletlen, hogy az ünnepi ablakdekorációnak évszázados hagyománya van. Csak rajtad áll, hogy a fényfüzérek, a girlandok, a matricák vagy más megoldások híve vagy – esetleg szereted kombinálni az elemeket.

5. Ünnepi színpaletta

Akár nagyobb átalakítást tervezel – például festéssel –, akár csak néhány dísztárgyat szeretnél elhelyezni a konyhában, a karácsonyi „örökzöld” piros-zöld-arany színpaletta biztosan a segítségedre lesz. Egymással kombinálva nem lehet túlzásba vinni ezeket az árnyalatokat, mással kombinálva viszont érdemes figyelned a mértékre.

Karácsonyi lakberendezési inspirációk a konyhába
Forrás: Getty

6. Apró részletek

Ünnepi konyharuha vagy edényfogó kesztyű, gyertyák, mécsestartók, egy picike hógömb, egy karácsonyi képkeret, vagy akár csak egy piros masni a függönyön… Ezektől az apró részletektől lesz igazán ünnepi a hangulat és otthonos a lakás, így a konyha is.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.