Forrás: Getty

Íme, néhány lakberendezési tipp a cósagach stílus jegyében

A skótok rajonganak az ízléses és kényelmes lakberendezési stílusért, pedig ezeket a jelzőket sokkal inkább a skandináv országok otthonaira szoktuk használni. Most azonban Skócia egy saját stílust alkotott meg, méghozzá a cósagach-ot (kiejtés: Kaw-sa-gok).

A hyggehez és a lagomhoz hasonlóan a cósagach-nál is a természet áll a középpontban. A skót felföld gyönyörű látványát be kell varázsolnunk a négy fal közé, mindössze az esős időt kell kint hagynunk. Ha ilyen stílusban szeretnénk berendezni az otthonunkat, akkor olyan természetes anyagokat kell használnunk, melyek melegséggel töltik meg a lakásunkat. Ezek a következőek lehetnek: tömör fa, kő, bőr, gyapjú, műszőr, len és kerámia.

A megfelelő színek

A színek terén is a természetes árnyalatok közül ajánlott választanunk. Az olyan árnyalatok, mint a krém, a homok, a szürke, az antracit, a borostyán, az olívazöld, a rozsdavörös vagy a rézbarna nyugtatólag hatnak ránk. Az erőteljesebb és sötétebb árnyalatokról sem kell lemondanunk, így bátran használjunk például mahagóni, cseresznye- vagy mogyorófa színeket. Ezen árnyalatok összjátéka varázsolja még kényelmesebbé és hangulatosabbá az otthonunkat.

Kiegészítők és dekorációk

Természetesen a cósagach stílusban berendezett lakásokból sem hiányozhatnak a dekorációk és kiegészítők. Ezek esetén bátran használjunk kockás mintákat, melyeket párosíthatunk például kötött vagy szőrmés párnahuzatokkal. A kerámia kávésbögrénket helyezzük egy kő poháralátétre, amely alatt egy lenből készült terítő található. A falakon fantasztikusan mutatnak a természetről készült képek és fotók. A komódra és a dohányzó- vagy étkezőasztalra tegyünk minél több gyertyát, melyek tovább javítják a lakás hangulatát.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.