Forrás: Getty

Imádod az alpesi hangulatot? Inspirálódj a legszebb alpesi otthonok megoldásaiból
  • Természetes elemek

Az alpesi házak egyik nagy varázsa abban rejlik, hogy akár több százévesek is lehetnek. Nyilván a saját házad nem tudod varázsütésre öreggé tenni, de a megfelelő és korhű berendezés kiválasztásával közel tudsz ehhez kerülni. Egy ilyen enteriőrben tehát nagy szerepet kapnak a régi bútorok és a kezeletlen fafelületek. Ehhez a hangulatos berendezéshez sokat hozzá tudnak tenni a régi lámpatestek, illetve a melegebb fényű izzók. A fonott bútorok és dekorációs elemek szintén jól egészítik ki az alpesi stílust.

  • Muskátlik az ablakban

A hegyvidéki hangulat másik fontos jellegzetes vonása az ablakokban található rengeteg muskátli. Ez az egyik legkönnyebben megvalósítható lépés, hiszen csak pár növényre és balkonládára van szükséged. A legautentikusabb a piros színű változat, de természetesen bármilyen variációt választhatsz, a végeredmény nagyon mutatós lesz. Arra figyelj, hogy a muskátli kisebb fagyokat ugyan képes átvészelni, de elképzelhető, hogy a teljes téli időszakot nem éli túl a balkonládában.

  • Színes falak és ablakok

Az alpesi környezetben csodaszépen mutatnak a színes falak és a még színesebb ablakok. A helyi lakosok nem félnek akár rózsaszínt vagy élénk zöldet választani a ház külsejére, az ablakkeret, sőt, sokszor még a zsalugáter is rendkívül feltűnő színekben pompázik.

  • Farönkök

Nincs olyan, hogy túl sok fa, ha az alpesi stílusról beszélünk. Választhatod homlokzati dekorelemnek is, de a rönk kerítések is szuper jól tudnak mutatni, pláne, ha még muskátlival is dekorálod őket.

https://www.instagram.com/p/ChuhjwYsfEs/
  • Fa oszlopok

Nemcsak a ház belső terében, hanem kint is kötelező elemnek számítanak a fa oszlopok és gerendák. Az alpesi házak esetében ezek nagyon is szükséges elemek, viszont dekorációs céllal jóval olcsóbban is kialakíthatók a saját otthonodban.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.