Forrás: Getty

III. Károly király és Kamilla királyné ezt a lakberendezési trendet diktálja

„A tudás gazdaggá tesz.” Alighanem ez az alapgondolat áll az elmúlt hónapokban elsöprő népszerűségnek örvendő könyvespolctrend hátterében. Több szempontból is örömteli, hogy könyvet birtokolni „menőnek” számít. A trend egyik legnagyobb előnye, hogy a nyitott könyvespolc nemcsak a személyes vagy családi könyvtár felvonultatását teszi lehetővé, hanem személyes tárgyak elhelyezésére is pompás lehetőséget biztosít.

A királyi család Instagramjáról természetesen kiderül, hogy ők nem csupán az utóbbi hónapokban kaptak rá erre a trendre, sokkal inkább diktálták azt. Kamilla királynőről – aki akkor még a hercegné címet viselte – már négy évvel ezelőtt is került ki olyan kép, ami bepillantást enged a Clarence-ház könyvespolcos kánaánjába:

A dolgozószobára az úgynevezett „kulturált káosz” jellemző, vagyis a különböző tárgyak harmonikus felsorakoztatása. Az összhatás intellektuális, mégis otthonos. A könyvek szerelmeseinek külön izgalmas lehet az általuk kedvelt sorrendben elhelyezni a könyveket, ami lehet akár szín vagy méret szerinti válogatás is – de természetesen tartalmi szempontok is érvényesülhetnek, mindenkinek a saját ízlése szerint.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.