Forrás: Getty

Így dobhatod fel egyszerű kanapédat egyszerűen díszpárnákkal

1. Válaszd ki a megfelelő méretet és formát

A díszpárnák különböző méretekben és formákban kaphatók, ezért fontos, hogy megtaláld azokat, amelyek a legjobban illenek a kanapédhoz. Ha például hat párnát szeretnél elhelyezni, érdemes eltérő méretűeket választanod. A legnagyobb párnákat tedd a kanapé szélére, majd haladj az egyre kisebbekkel befelé. Így harmonikus, réteges hatást érhetsz el, ami nemcsak kényelmes, de profin is néz ki.

2. Játssz a színekkel és mintákkal

A díszpárnák kiváló lehetőséget nyújtanak arra, hogy színekkel és mintákkal dobj fel egy semleges kanapét. Választhatsz kontrasztos árnyalatokat, hogy élénkebb legyen az összhatás, vagy harmonizáló tónusokat, ha inkább nyugodt hangulatot szeretnél teremteni. A minták keverése is izgalmas lehet: próbálj ki csíkosat, virágosat vagy geometrikus mintázatút egyaránt. A harmóniát úgy tudod a legkönnyebben fenntartani, ha azonos színű, de különböző mintájú párnákat válogatsz össze.

3. Kísérletezz a textúrákkal

A rétegezés és a különböző anyagok kombinálása egyedi megjelenést kölcsönöz a kanapédnak. Használj különböző textúrákat, például bársonyt, gyapjút vagy vásznat, hogy gazdagabbá tedd az összképet. A különböző anyagok kombinálása nemcsak látványos, de érintésre is kellemes élményt nyújt.

4. Ne feledkezz meg a szezonális frissítésekről

A díszpárnák egyszerű és költséghatékony módját kínálják annak, hogy szezonálisan frissítsd a nappalid hangulatát. Tavasszal és nyáron válassz világos, élénk színeket és könnyű anyagokat, míg ősszel és télen a melegebb, földszínű árnyalatokat és a vastagabb anyagokat részesítsd előnyben. Így mindig friss és aktuális marad a nappalid.

5. Ne félj az egyedi daraboktól

Csak akkor érzed majd azt, hogy a kanapé szuperül néz ki, ha az egyéniséged is visszaköszön az összképből. Válassz olyan párnákat, amelyek tükrözik az ízlésedet és hozzád közel álló motívumokat viselnek magukon – lehet ez egy kedvenc szín, egy emlékezetes utazásról származó minta vagy akár egy egyedi, kézzel készített darab.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.