Forrás: Getty

Így dekorálhatsz szőnyeggel a lakásban

1. Hangulat és stílus

A szőnyeg olyan, mint egy műalkotás a padlón, amely összehozza a szobát. A színek és minták kiválasztása segít abban, hogy személyes stílusodat lásd visszaköszönni otthonod minden sarkában. Keresd meg azt a szőnyeget, ami megszólít téged, és összhangban van azzal a hangulattal, amit szeretnél teremteni.

2. Méret és elhelyezés

Ne hagyd, hogy a szoba szélessége határozza meg a szőnyeg méretét. Engedd, hogy a szőnyeg kitölthesse a teret, és definiálja azt! A nagyobb méretű szőnyegek optikailag növelik a teret, és egységessé teszik a helyiségeket. Ha a szőnyeg egy nagyobb teret foglal el, például egy nappaliban, arra is felhasználhatod, hogy optikailag kijelöld a központi zónát. Egy kisebb szőnyeg pedig kiváló lehet a hangulatos zugok kialakításához.

Így dekorálhatsz szőnyeggel a lakásban
Forrás: Getty

3. Minták és textúrák

A hagyományos geometriai mintáktól kezdve a bohém stílusokig minden megtalálható a szőnyegek között. Ne félj kísérletezni! Vigyél be különböző textúrájú szőnyegeket a különböző helyiségebe – a bejáratnál legyen például egy fonott, a nappaliban pedig egy puha darab.

4. Kontrasztok és színek

Tedd fel magadnak a kérdést: milyen színek segítenek abban, hogy otthonod energikus és meghitt zugokkal teli legyen? Ha a tér világos, akkor egy élénk szőnyeg játékosságot és életet hozhat a térbe. Ha a helyiség már színes, akkor válassz inkább egy semleges színű, de érdekes mintázatú textilt, hogy megőrizd az egyensúlyt.

Így dekorálhatsz szőnyeggel a lakásban
Forrás: Getty

5. A szőnyeg funkcionális szerepe

Ne csak a dizájnra koncentrálj, gondolj a szőnyeg funkcionális szerepére is! Egy puha, vastag szőnyeg kiváló lehet azokon a területeken, ahol a lábaid szeretnének pihenni. Ne felejtsd el, a szőnyeg nem csak egy tárgy a padlón, hanem egy fontos elem, amely meghatározza otthonod karakterét és hangulatát.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.