Forrás: Getty

Így csalogasd be a tavaszt a gyerekszobába

1. Tavaszi színek és minták

A színek és a minták nagy hatással vannak a hangulatra és a térérzetre. Válassz világos, frissítő színeket, mint amilyenek például a pasztell árnyalatok, a friss zöld, a vidám sárga vagy az égkék, hogy a gyerekszoba tavaszi hangulatú legyen. Használj virágos vagy állatos mintákat a textíliákban és a dekorációkban, hogy még inkább életre keltsd a teret.

2. Természetközeli dekorációk

Hozd be a természet hangulatát a gyerekszobába természetes fa elemekkel, virágokkal, levelekkel és madarakkal. Tehet a falra színesre festett gallyakból készült, és néhány színes virágcserépet is elhelyezhetsz a szoba különböző pontjain (természetesen bennük nem mérgező növényekkel).

3. Kreatív tárolás

A tavaszi frissítés remek alkalmat kínál a gyerekszoba átrendezésére és tárolórendszerének megújítására. Válassz olyan tárolókat és bútorokat, amelyek praktikusak és esztétikusak. Használj kosarakat, dobozokat és polcokat a játékok és könyvek tárolására, és díszítsd ezeket virágmóotívumokkal vagy természetes elemekkel.

4. Kézműves projektek

Alkossatok együtt néhány saját készítésű díszt, hogy még személyesebbé és egyedibbé tegyétek a gyerekszobát. Festhettek vagy díszíthettek saját képeket, készíthettek virágos vagy madaras dekorációkat papírból, majd ezeket felhasználhatjátok egy játszósarok kialakításához.

5. Játék és kreativitás

Ne feledd, a gyerekszoba nemcsak a pihenésre és az alvásra helye, hanem a játék és kreativitás színtere is. Biztosíts elegendő teret ehhez, és keress olyan megoldásokat, amelyek fejlesztik a gyerekek fantáziáját. Egy sátor például tökéletes ehhez – és még a természethez is kötődik.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.