Forrás: Getty

Gardrób ötletek, amelyek segítenek kihozni a maximumot ruhatáradból

Gardrób ötletek

Mérd le és tervezd meg

Az első itt is a tervezés. Mérd le pontosan a rendelkezésre álló teret. Ez alapján könnyebb eldönteni, hogy milyen típusú tárolóegységeket és kiegészítőket érdemes beszerezned. A ruhatárad összetétele alapján gondold végig, hogy mire van szükséged: mennyi akasztós részre, mennyi polcra, mennyi fiókra.

Gardrób ötletek: gondolkodj magasban

A plafonig érő gardrób rengeteg extra tárolóhelyet biztosít. A felső polcokon tárolhatod a ritkábban használt dolgokat, például szezonális ruhákat vagy a bőröndöket. Az alsó részeket pedig használhatod mindennapi ruháid és cipőid tárolására.

Kellenek fiókok és polcok

A fiókok ideálisak az apróbb tárgyak, például a fehérneműk, zoknik és kiegészítők tárolására. A polcokon szépen elrendezheted a hajtogatott ruhákat, míg az akasztós részeken a kabátokat, blúzokat és ruhákat tarthatod gyűrődésmentesen.

Gondoskodj a cipők tárolásáról

Noha a gardrób berendezésénél sokan a nadrágokra, blúzokra és kabátokra koncentrálnak inkább, ha nem hagyunk elég helyet a cipőknek, azt hamar megbánjuk. Dedikálj egy részt a lábbeliknek, és szerezz be cipőtárolókat, amelyek segítenek rendet tartani közöttük.

Gardrób ötletek, amelyek segítenek kihozni a maximumot ruhatáradból
Forrás: Getty

Vállfa minden mennyiségben

Minőségi akasztók és vállfák használatával elkerülheted, hogy ruhád gyűrődjenek és megnyúljanak. Speciális nadrág- és szoknyaakasztók segítségével pedig még magasabb szintre emelheted a ruhatárolást.

Az akasztók jó barátaid

A falra (jelen esteben a gardrób ajtajára vagy belső oldalára) szerelhető tárolók és kosarak praktikus megoldást kínálnak a sálak, sapkák és övek tárolására. Ezzel helyet szabadíthatsz fel a polcokon és fiókokban.

Színek és szezonok szerint

A ruháidat színek és szezonok szerint rendezve könnyebben átláthatod a gardrób egészét. Az évszaknak megfelelő darabokat tartsd szemmagasságban, míg a szezonon kívülieket tárold a felső polcokon.

Gardrób ötletek, amelyek segítenek kihozni a maximumot ruhatáradból
Forrás: Getty

Rendszeres selejtezés

Időről időre érdemes átnézni a gardróbot. és megszabadulni a felesleges dolgoktól. Ajándékozd el vagy adományozd a jó állapotú, de már nem használt ruhákat, így értékes helyeket szabadíthatsz fel.

Fényt neki!

A megfelelő világítás elengedhetetlen ahhoz, hogy jól átlásd a gardróbod tartalmát. Használj LED világítást a polcok és fiókok megvilágítására, hogy minden részletet jól láthass.

Tükör nélkül nincs tökéletes gardrób

A tükrök nemcsak a készülődésnél hasznosak, de optikailag nyújtják is a teret. Egy nagy tükör az ajtón vagy pedig a falon praktikus és esztétikus kiegészítője lehet a gardróbodnak.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.