Forrás: Getty

Frissítő függöny trendek – Könnyed és látványos megoldásokat mutatunk

1. Természetes anyagok és textúrák

Az idei évben a természetes anyagok és textúrák kerülnek előtérbe a függönytrendekben. A pamut, a len és más természetes szálak alkalmazása egyaránt népszerűvé válik. Ezenkívül az anyagokon lévő különböző textúrák, mint például a fonott minták vagy reliefek, hozzájárulnak a függönyök karakterének és egyediségének kialakításához.

2. Földszínek és pasztell tónusok:

A 2024-es évben a földszínek, mint a homok, olajzöld és terrakotta, valamint a pasztell tónusok, mint a púder rózsaszín és bézs dominálnak a függönyök palettájában. Ezek a színek nemcsak nyugalmat és melegséget sugároznak, de remekül illeszkednek a természetes és kényelmes otthoni környezethez is.

3. Minták és grafikai elemek:

A grafikai minták és élénk geometriai formák visszatérnek az otthonokba. Kockás minták, csíkok és absztrakt formák – mind hozzájárulnak életterünk modern és kifinomult megjelenéséhez. Az ilyen minták kiválóan alkalmasak arra, hogy a függönyt a szoba fókuszpontjává tegyék.

4. Rétegek minden mennyiségben

A rétegzés és textil kombinációk terén is egyre több kreatív megoldás jelenik meg. A könnyű anyagokat kombinálják nehézebb textúrákkal, például a vásznat selyemmel vagy a pamutot bársonnyal. Az ilyen megoldások nemcsak stílusosak, hanem lehetővé teszik a fény- és hőszabályozást is.

5. Egyedi kiegészítők és szalagok:

Ahhoz, hogy a függönyeid egyediek legyenek, idén a szalagok és kiegészítők felhasználása kiemelt jelentőséget kap. A kézzel készített függönykötők vagy más díszek idén az abszolút befutók. Akár a függöny alsó részén, akár a szélén alkalmazod, ezek a kiegészítők nemcsak dekoratívak, hanem lehetővé teszik, hogy személyre szabd a függönyeidet, és még praktikusak is.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.