Forrás: Getty

Fekete szín a konyhában – Bámulatos megoldások az egyszerűtől a drámaiig

Kevés, de hangsúlyos

Ha máshova nem is, a pult feletti falfelületre „engedd be” a fekete színt. A konyha színétől és a kívánt hangulattól függően válassz fekete csempét, akár fekete-fehér felállásban. Ha tartasz a túlságosan drámai hatástól, akkor csak a főzőrész mögötti falra kerüljön, ne az egész pultfelületre.

Fókusz a mosogatónak

Az utóbbi években igazán népszerű lett a fekete konyhai csap és mosogató. Olyannyira, hogy már nem csak a lakberendezési magazinok lapjain vagy az Instagramon találkozhatsz velük, hanem egyre több otthonban is.

Világos barnával párosítva

Első hallásra nem tűnik ütős párosnak a világos barna és a fekete kombinációja, pedig valójában nagyon is jól működnek együtt. Az összhatás egyszerre lesz drámai és könnyed, ezért a legtöbb otthonban garantáltan jól mutat.

Magasan, hogy alacsonyabb legyen a tér

A nagy belmagasságú helyiségekben mindig jó ötlet a fekete szín, így a konyhában is használhatod a felső polcokhoz vagy szekrényekhez. A konyha többi része lehet bármilyen színű, akár barna is, hiszen a fekete minden árnyalathoz passzol.

Fehérrel keverve

A fekete-fehér olyan kombináció, ami mindig, mindenhol működik. A fehér konyhádat különlegesebbé teheted, ha feketére mázolod az alsó szekrényeket, esetleg a konyhaszigetet.

Fém kiegészítőkön

A feketéből már egészen kevés is különleges megjelenést kölcsönözhet a konyhának, például a fém felületek esetében. Elég csak néhány fekete fém kiegészítő, és a konyha máris sikkesebb összhatású.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.