Forrás: Getty

Fekete-fehér járólap: időtlen elegancia mindenhol, ahol csak megjelenik

Most bemutatjuk, hogyan alkalmazható a fekete-fehér járólap ízlésesen otthonod különböző részein, és néhány hasznos tippet is megosztunk a választáshoz.

1. Járólapok kiválasztása

A megfelelő fekete-fehér járólap kiválasztásakor fontos figyelembe venni a helyiség méretét és stílusát. Kisebb helyiségekben a kisebb méretű lapok, míg nagyobb terekben a nagyobbak mutatnak jól. Emellett érdemes megvizsgálni a különböző mintázatokat, hogy megtaláld a számodra leginkább tetsző kombinációt.

2. Klasszikus elegancia a nappaliban

A fekete-fehér járólapok a nappali központi elemévé válhatnak, ha megfelelően használjuk őket. Egy sakktábla mintázatú padló például azonnal megragadja a tekintetet, és elegáns alapot biztosít a bútoroknak. Ha a nappalidban nagyobb a tér, bátran választhatsz nagyobb méretű járólapokat, amelyek modern és letisztult hatást keltenek.

3. Modern minimalizmus a konyhában

A konyhába a fekete-fehér járólap különösen jól mutat, hiszen könnyen tisztán tartható és jól ellenáll a mindennapi használat során keletkező szennyeződéseknek. A geometriai minták, például a hatszögletű járólapok, modern és játékos megjelenést kölcsönöznek a helyiségnek. Emellett érdemes a falakat és a konyhabútorokat egyszerűbb, egyszínű árnyalatokban tartani, hogy a padló dominanciája érvényesüljön.

4. Fekete fehér járólap a fürdőben

A fürdőszoba az egyik legjobb hely a fekete-fehér járólap számára. A kisebb területeken, például a zuhanyzó vagy a fürdőkád környékén, a mozaik jellegű járólapok különleges hangulatot teremtenek. Ha a padlót és a falakat is fekete-fehérre csempézed, ügyelj arra, hogy megfelelő világítást használj, így a tér tágasabbnak és fényesebbnek hat majd.

5. Stílusos előszobák

Az előszoba az első helyiség, amit vendégeid meglátnak. Márpedig egy fekete-fehér járólappal elegáns és rendezett benyomást kelthetsz. A klasszikus sakktábla minta mellett érdemes megfontolnod a különböző geometriai formákat és mozaikokat is, amelyek csak még izgalmasabbá teszik a belépőt.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.