Forrás: Getty

Falfesték színek: ezek az idei év legnagyobb kedvencei

A népszerű falfesték színek listája évről évre változik. Idén például sok rég elfeledett árnyalat felbukkant. Megéri ezeket is számba venni, ha némi inspirációt keresel a lakás frissítéséhez.

Gyönyörű falfesték színek, melyek nem csak trendik, de minden otthonban megállják a helyüket.

Falfesték színek

  • Sötétszürke

Bár a minimalizmus részben már parkolópályára került, a sötétszürke falszín még mindig népszerű választás. Elegáns mélységet ad a térnek, miközben számtalan dekorációs lehetőséget teremt. Dekorálhatsz mellé élénk színekkel, így például türkízzel, rózsaszínnel, citromsárgával vagy narancssárgával, de fordulhatsz a letisztult, poszt-minimalista hatás irányába is, ha fehérrel vagy világosszürkével kombinálod.

  • Terrakotta, mint a tégla

A terrakotta vörös olyan árnyalat, amely melegséget hoz a térbe, hiszen megidézi a természetet. Ez a szín különösen jól passzol a mediterrán vagy bohém stílusú otthonokhoz, de a klasszikus, elegáns berendezések mellett is remekül mutat. Használhatod kisebb részletek kiemelésére vagy egy teljes fal színezésére is, hiszen erős árnyalat lévén kis mennyiségben is eléri a kívánt hatást.

  • Modern mályva

A mályva egy lágy és romantikus szín, amely kellemes atmoszférát teremt bármilyen helyiségben. Nem először került fel a trendi falfesték színek közé. Bármilyen pasztell árnyalattal csodálatosan mutat, így akár igazi színkavalkád is lehet a szobában, tökéletesen harmonikus lesz a végeredmény.

  • Páva kék

A páva kék egy merész és élénk szín, amely energiával tölti meg a teret, ezért jó választás a nappaliba, a dolgozó szobába vagy a gyerekszobába. Ezt a színt akár egyetlen központi falon is használhatod, hogy fókuszpontot teremts. Vegyítsd fehérrel vagy arannyal, hogy kiemelj néhány mutatós részletet, és klasszikus, elegáns végeredményt érj el. Bátran választhatod az otthonodba akkor is, ha nem vagy profi lakberendező, hiszen bármilyen stílusú lakásban jól mutat.

  • Rózsaszín

A babarózsaszín frissességet és játékosságot hoz az otthonodba. Gyakran gyerekszobákban vagy kreatív munkaterületeken alkalmazzák, de a megfelelő árnyalata ebédlőben vagy hálószobában is stílusos választás. Kombinálhatod fehérrel vagy szürkével, hogy kiegyensúlyozottabbá tedd a megjelenést. Azonban 2023-ban már inkább a nem szokványos színekkel párosítják, így például sötét- vagy világosbarnával.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.