Forrás: Getty

Ezzel a 10 dologgal szereld fel otthonod még a harmadik X előtt!

Azt már összeszedtük egyszer, mi minden nem illik egy harmincas éveiben járó felnőtt lakásába. Most vegyük sorra az ellenkezőjét is! Azaz nézzük, mi minden nem hiányozhat ugyanebben az életkorban egy VALÓDI otthonból!

1. Egy rendezett könyvespolc

Még ha világ az elektronikus könyvek irányába is halad, néhány klasszikus vagy gyerekkori kedvenc minden lakásban akad. Ezeket pedig ideje előszedni a dobozból, és szép rendben kiállítani egy polcra.

2. Extra kényelmes fekhely

Eleget böjtöltél már szétfeküdt matracokon és szűkös ágyakon. Harminc éves korodra igenis megérdemled a kényelmes, rád szabott ágyat puha matraccal, finom ágyneművel és különleges fejtámlával.

3. Zsúrkocsi

Ints búcsút az italok esetleges tárolásának. Ruházz be egy egyszerű, kimondottan erre a célra szolgáló zsúrkocsira, ezzel is hangsúlyozva, hogy az alkohol neked már többet jelent egyszerű bódítószernél.

4. Függöny minden ablak előtt

Ezek nélkül ugyanis nem lehet teljes egyetlen szoba sem. A harmadik X-be lépve a privát szféra már mindennél fontosabb. Függönyökkel sokat tehetsz érte.

5. Szőnyeg a padlón

Szerezz be legalább egyet minden helyiségbe! Vagy többet, és rétegezd őket egymásra! Egy szőnyegnek megvan az ereje ahhoz, hogy összehozza egymással a szoba különálló elemeit. Erre az egységre pedig neked (!) is szükséged van.

6. Éjjeli szekrény

A harmincas évekbe lépve az embernek muszáj bizonyos alapokhoz ragaszkodnia. Ilyen egy kis szekrény az ágy mellett, rajta az éppen olvasott könyvvel, egy kis lámpával és egy kedves emlékű fotóval.

7. Néhány gyertya

Vagy legalább egy, ami meghatározza otthonod illatát, és amit esténként meggyújthatsz, ha lazítani vagy mélázni van kedved.

8. Teljes parti készlet

A harmadik X-szel együtt eljön az az idő is, amikor a barátokat és rokonokat már nem illik eldobható papírtányérból kínálni. Legalább egy egyszerű, de teljes étkészlet legyen kéznél a konyhában, hogy a vendéglátás is felnőtt korba léphessen otthonodban.

9. Alapfelszerelések a konyhában

Míg a huszonévesek körében még kifejezetten menő házhoz rendelni a vacsorát, addig egy korosztállyal feljebb ez már inkább kivétel. Az ember idővel eljut arra a pontra, amikor kedvet kap a sütéshez-főzéshez. Ehhez pedig egy minimálisan felszerelt konyha elengedhetetlen.

10. Legalább egy műalkotás a falon

Jöhet bármi, ami inspirál vagy felpörget téged, esetleg kellemes emlékeket ébreszt benned. A lényeg, hogy érződjön rajta a tudatosság és a te ízlésvilágod – ami harmincéves korodra kétségtelenül kiforrta magát.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.