Forrás: Getty

Ezt a 3 növényt válaszd egy ablak nélküli fürdőszobába

Miért tartják a lakberendezők kötelező elemnek a növényeket a fürdőben?

A növények a legjobb dekorációk, hiszen minden stílusú és funkciójú helyiségben szuperül mutatnak, azaz igazi jolly jokerek, ha díszítésről van szó. Ráadásul tisztítják a levegőt, barátságosabbá teszik a teret, és bizonyítottan oldják a stresszt.

Milyen növények valók egy ablak nélküli fürdőszobába?

1. Anyósnyelv (Sansevieria)

Az anyósnyelv egyike a legellenállóbb növényeknek, amelyek könnyen elviselik a kedvezőtlen fényviszonyokat, a változó hőmérsékletet és a nagyon magas páratartalmat. A levelei vastagok és húsosak, ami lehetővé teszi, hogy elraktározza a vizet, ezért nem igényel gyakori öntözést, pláne magas páratartalom mellett. Az anyósnyelv levelei szépek és dekoratívak, számos különböző mintázattal és színnel, ezért egy komplett dekorációt fel lehet építeni a növény különböző változataival.

Ezt a 3 növényt válaszd egy ablak nélküli fürdőszobába
Forrás: Getty

2. Zöldike (Chlorophytum comosum)

A zöldike egy másik népszerű növény, amely jól érzi magát ablak nélküli fürdőszobákban. Ez a növény könnyen gondozható, ráadásul sűrű levelei miatt viszonylag nagy szobanövénynek számít. A zöldike tiszta levegőt biztosít, mivel elnyeli a káros anyagokat. Rendszeres öntözés és magas páratartalom mellett pedig gyorsan gyarapodik.

Ezt a 3 növényt válaszd egy ablak nélküli fürdőszobába
Forrás: Getty

3. Csavaros bambusz (Dracaena sanderiana)

A csavaros bambusz – más néven szerencsebambusz – egy elegáns és dekoratív növény, amely könnyen tartható ablak nélküli terekben. A bambuszhoz hasonló száraival és lombozatával kitűnik a többi cserepes közül, hiszen igazi egzotikus hangulatot teremt. Ez a növény a párásabb környezetet kedveli, ami szerencsére adott a fürdőszobában, és közvetlen napsütés nélkül is jól növekszik.

Ezt a 3 növényt válaszd egy ablak nélküli fürdőszobába
Forrás: Getty
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.