Forrás: Getty

Ezért maradnak a New York-i loft lakások mindig a lakberendezés koronaékszerei

1. Fókuszban az ablakok

Nem csak New Yorkban, hanem a világ minden táján jellemzőek a loft lakásokra a plafontól padlóig tartó ablakok, melyek akár a lakás több oldalán helyettesítik a falakat. Az ablakok nem csak napközben mutatnak jól a beáramló napfényben, hanem a naplemente vagy az éjszakai város fényei is páratlan látványt nyújtanak.

2. Fa burkolatok az otthonosság jegyében

Mivel a New York-i loft lakások magasak, tágasak és rendkívül fényesek, ezért a lakberendezők szeretnek olyan klasszikus otthonos lakberendezési elemeket használni, mint a fa burkolatok. A fa melegsége még az örökké nyüzsgő New York-ot is képes ellensúlyozni, így a fárasztó nap után meghitt környezetben lehet kipihenni a munka fáradalmait.

3. A nagyvárosi eklektika bájai

A felhőkarcolók városának jellegzetes lakásaiban ritka, hogy csak egyetlen stílus legyen jelen. A lakberendezők sokkal inkább a nagyvárosi eklektika bájait szeretik életre kelteni, azaz a bútorok, a kiegészítők és dekorációk külön irányzatokat képviselnek, mégis harmóniában vannak egymással.

4. Dupla szintes csoda

A New York-i loftok jelentős része galériával is elkápráztatja a lakókat. Az emelet egyértelműen sokat hozzátesz az életérzéshez. A ’Nagy almában’ forgatott filmekben is egytől egyig megtalálható ez a megoldás.

5. Egy csepp természet a város szívében

Sajnos New Yorkban több kilométernyit is sétálhatsz anélkül, hogy fával találkoznál, ez pedig nem csak a levegő szennyezettsége miatt rossz hír, de bizony az ember hangulatára és egészségére is negatív hatással van. Éppen ezért New York-i loft lakásokban elengedhetetlen kiegészítők a növények, azon belül is a futó cserepesek, hiszen a magas plafonról lógatva különleges és életteli hatást teremtenek.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.