Forrás: Getty

Ez az 5 lakberendezési trend már lejárt lemez

1. Monokróm konyha

Pár éve óriási divatja volt a monokróm konyhának, azaz amikor egyetlen színt használtak az egész konyhában. Ez az tónus általában a fehér volt. Azonban be kell vallani, hogy a fehér konyhaszekrény fehér falakkal nem a legkreatívabb megoldás, ezért a lakberendezők már egyáltalán nem kedvelik ezt a trendet.  

2. Különálló nappalik

Az amerikai konyha, vagyis amikor a konyha és a nappali egy légtérben van, egyre divatosabb. Ezzel párhuzamosan tűnik el az az elrendezés, amikor a nappalit egy különálló szobába rendezik be. Bár sok hátulütője akad az amerikai konyhának, ez lesz a befutó az elkövetkezendő években. 

3. Csempés konyhapult

A lakberendezők egyenesen óva intenek attól a megoldástól, amikor laminált, de főként csempézett a konyhapult. Túlságosan könnyen sérül mindkettő fajtájú felület, emiatt akár 1-2 év alatt is lelakottnak tűnhet az egyébként felújított konyha. 

4. Szürke fa padló

A fa padló a meleg burkolatok táborába tartozik, ám a szürke szín minden melegséget kivesz az összhatásból. A lakberendezők szerint a szürke fa padló gyakorlatilag a megtestesült oximoron, ezért már egyáltalán nem számít divatosnak. Ehelyett a szürke járólap vagy a barnás árnyalatú fa lapok lesznek a trendek élén.

5. Mediterrán kertek

Régen szó szerint mindenki mediterrán hangulatú kertet vagy erkélyt szeretett volna kialakítani. Azonban napjainkban jóval inkább a skandináv trendek uralják a külső tereket is, melyek szöges ellentétei a mediterrán életérzésnek, ez pedig kinézetben is megmutatkozik.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.