Ez az 5 lakberendezési trend már lejárt lemez

Ez az 5 lakberendezési trend már lejárt lemez

A trendek mindig jönnek és mennek, a lakberendezők pedig időről időre összegzik, mik nem tartoznak már a divatos kategóriába. Így történt ez 2022-ben is, mi pedig tolmácsoljuk a lakberendezők ítéletét. Eláruljuk, melyik trendek mellett nem voksolnának már (legalábbis egy ideig) a profik.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

1. Monokróm konyha

Pár éve óriási divatja volt a monokróm konyhának, azaz amikor egyetlen színt használtak az egész konyhában. Ez az tónus általában a fehér volt. Azonban be kell vallani, hogy a fehér konyhaszekrény fehér falakkal nem a legkreatívabb megoldás, ezért a lakberendezők már egyáltalán nem kedvelik ezt a trendet.  

2. Különálló nappalik

Az amerikai konyha, vagyis amikor a konyha és a nappali egy légtérben van, egyre divatosabb. Ezzel párhuzamosan tűnik el az az elrendezés, amikor a nappalit egy különálló szobába rendezik be. Bár sok hátulütője akad az amerikai konyhának, ez lesz a befutó az elkövetkezendő években. 

3. Csempés konyhapult

A lakberendezők egyenesen óva intenek attól a megoldástól, amikor laminált, de főként csempézett a konyhapult. Túlságosan könnyen sérül mindkettő fajtájú felület, emiatt akár 1-2 év alatt is lelakottnak tűnhet az egyébként felújított konyha. 

4. Szürke fa padló

A fa padló a meleg burkolatok táborába tartozik, ám a szürke szín minden melegséget kivesz az összhatásból. A lakberendezők szerint a szürke fa padló gyakorlatilag a megtestesült oximoron, ezért már egyáltalán nem számít divatosnak. Ehelyett a szürke járólap vagy a barnás árnyalatú fa lapok lesznek a trendek élén.

5. Mediterrán kertek

Régen szó szerint mindenki mediterrán hangulatú kertet vagy erkélyt szeretett volna kialakítani. Azonban napjainkban jóval inkább a skandináv trendek uralják a külső tereket is, melyek szöges ellentétei a mediterrán életérzésnek, ez pedig kinézetben is megmutatkozik.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Varázslat 20 négyzetméteren – Ez a lakás felülírja a szűk terek fogalmát

A kislakás különleges műfaj, ami a megszokottnál sokkal kompaktabb elrendezést, komoly átgondolást és látványos ötleteket igényel, hogy minden funkció elférjen kevés négyzetméteren. Ebben a picike otthonban ez igencsak látványosan sikerült.

Tipp Tavaszi nagytakarítás: így lesz csíkmentes az ablaküveg

Nincs tavaszi nagytakarítás ablaktisztítás nélkül, ennek ellenére ez az egyik legkevésbé kedvelt munka, hiszen sokáig tart, sok energiát emészt fel, végül mégis sokszor csíkos és foltos a felület. Utóbbi problémára hoztunk most megoldást.

Tipp A bolyhos szőnyegek tisztítása: csak 3 eszközre van szükséged hozzá

A bolyhos szőnyegek nagyon kényelmesek, hiszen a hosszú szálak miatt puhák, ráadásul szinte valamennyi stílushoz jól illenek. Sokan azonban ódzkodnak tőlük, mégpedig a takarítás miatt. Ez valóban sarkalatos pont, de az alábbi 3 eszköz segítségével könnyebb lesz a dolgod.

Kert A gyep gondozása tél után – Erre van szüksége tavasszal a fűnek

A hosszú és hideg tél után a növényeknek kiemelt figyelemre és törődésre van szükségük. Ez a fűre is igaz. Mutatjuk, mit kell tenned a gyeppel, hogy tavasszal (aztán pedig nyáron is) szép és egészséges legyen.

Kert Ezeket a növényeket ültesd az udvar árnyékos részeire

Ha már tapasztalt kertész vagy, bizonyára félve fogsz neki az árnyékos helyek megtervezéséhez, hiszen nehéz virágba borítani a naptól elzárt részeket. A kert azonban csak úgy lesz szép, ha minden pontjában van valami zöld, ehhez pedig ismerni kell az árnyéktűrő virágokat. Hoztunk egy listát a legszebb növényekről, amelyek örömmel költöznének a kerted árnyékos sarkaiba is.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin