Ez az 5 lakberendezési trend már lejárt lemez

Ez az 5 lakberendezési trend már lejárt lemez

A trendek mindig jönnek és mennek, a lakberendezők pedig időről időre összegzik, mik nem tartoznak már a divatos kategóriába. Így történt ez 2022-ben is, mi pedig tolmácsoljuk a lakberendezők ítéletét. Eláruljuk, melyik trendek mellett nem voksolnának már (legalábbis egy ideig) a profik.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

1. Monokróm konyha

Pár éve óriási divatja volt a monokróm konyhának, azaz amikor egyetlen színt használtak az egész konyhában. Ez az tónus általában a fehér volt. Azonban be kell vallani, hogy a fehér konyhaszekrény fehér falakkal nem a legkreatívabb megoldás, ezért a lakberendezők már egyáltalán nem kedvelik ezt a trendet.  

2. Különálló nappalik

Az amerikai konyha, vagyis amikor a konyha és a nappali egy légtérben van, egyre divatosabb. Ezzel párhuzamosan tűnik el az az elrendezés, amikor a nappalit egy különálló szobába rendezik be. Bár sok hátulütője akad az amerikai konyhának, ez lesz a befutó az elkövetkezendő években. 

3. Csempés konyhapult

A lakberendezők egyenesen óva intenek attól a megoldástól, amikor laminált, de főként csempézett a konyhapult. Túlságosan könnyen sérül mindkettő fajtájú felület, emiatt akár 1-2 év alatt is lelakottnak tűnhet az egyébként felújított konyha. 

4. Szürke fa padló

A fa padló a meleg burkolatok táborába tartozik, ám a szürke szín minden melegséget kivesz az összhatásból. A lakberendezők szerint a szürke fa padló gyakorlatilag a megtestesült oximoron, ezért már egyáltalán nem számít divatosnak. Ehelyett a szürke járólap vagy a barnás árnyalatú fa lapok lesznek a trendek élén.

5. Mediterrán kertek

Régen szó szerint mindenki mediterrán hangulatú kertet vagy erkélyt szeretett volna kialakítani. Azonban napjainkban jóval inkább a skandináv trendek uralják a külső tereket is, melyek szöges ellentétei a mediterrán életérzésnek, ez pedig kinézetben is megmutatkozik.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Neked készítettem VI. – Csodaszép ékszertartó doboz fillérekből

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Tipp Zuzmófal készítése házilag – Furcsa, modern és látványos dekoráció

A zuzmófal készítése házilag is megoldható, ha tisztában vagyunk pár alapvető szabállyal az elkészítése és gondozása kapcsán. A legjobb helyen jársz, ha te is szeretnéd a természet csodaszép darabjával feldobni az otthonod.

Otthon Bérelt lakásból igazi otthon – Nikinek sikerült!

Amikor valaki nem saját tulajdonú, hanem bérelt ingatlanban álmodja meg otthonát, gyakran nem is igazán szabja magára a tereket és a stílust. Niki viszont úgy döntött, valóban hozzá illő zugra vágyik, és Bíró Andrea lakberendező segítségével meg is valósította elképzelését.

Tipp Magad készítette dísz a karácsonyfára: aranyos csillagok sótésztából

Ne tévesszen meg, hogy ehhez a DIY projekthez sótésztára van szükség. Nem süteményt fogunk készítünk, hanem karácsonyi díszeket, amik akár kulcstartóként is megállják a helyüket.

Tipp Tedd fel úgy az égősort a karácsonyfára, ahogy csak a profik tudják

Lehet bármennyi dísz is egy karácsnyfán, igazán az égősortól lesz szép. Segítünk, hogy ezzel idén már ne legyen problémád.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin