Forrás: Getty

Extrém lakberendezési megoldás – Döbbenetes berendezések és dekorációk, amiket látnod kell

1. A puccos hotelek kedvence: kád a hálószobában

Luxus hotelekben szinte mindennapi megoldás, hogy a hálószobában van a fürdőkád. Furcsa megoldás, mégis egyre többen szentelnek pénzt és energiát arra, hogy saját otthonukban is ilyen elrendezés legyen. Annyit megsúgunk, hogy nem olcsó mulatság – sem a vízvezetékek kialakítása, sem a dézsa kádak nem tartoznak a pénztárcabarát kategóriába.

2. Extrém lakberendezési megoldás Amerikából: Murphy ágy

Mivel az amerikai nagyvárosokban arany ában mérik a legkisebb stúdióapartmanok bérleti díját is, nem egy extrém lakberendezési megoldás született annak érdekében, hogy a kicsi lakásokat is élhetővé tegyék. A Murphy ágy pont ilyen, aminek a lényege, hogy az ágyat fel lehet csukni a szekrénysorba, így több hely lesz a szobában nappal. Egyébként jó példa arra, hogy nem minden rossz, ami szokatlan, hiszen léteznek kifejezetten szemrevaló megvalósítások.

3. Az Instagram őrülete: Kerti bútorok a lakásban

Szintén a kicsi lakásokban kezdett elterjedni a kerti bútorok használata bentre. Mivel a kifejezetten erkélyre készült asztalok és székek kicsik, összecsukhatók és dizájnosak, ráadásul olcsó(bba)k is, egyre többen választják kicsi otthonukba a kerti bútorokat. Praktikus megoldás, viszont kétségkívül nem mindennapi.

4. Nagyon zöld: fűfal

Műfű a falra? Miért ne? Ha igazán szeretnéd meglepni a vendégeidet, válaszd a fű falat. Hozzá illő dekorációval kifejezetten takaros megoldás egyébként, ezért egyre több házban találkozhatunk vele. A lakberendezők is kedvelik, hiszen a benti élő fal pont a látványos és nem megszokott határán van – pont, ahogyan szeretjük.

5. Egyéniségünk csillogtatása: mindent, amit szeretünk egy helyen

Vannak, akik szinte már-már túlzásokba esnek a rajongásukkal, legyen annak tárgya egy focicsapat, egy film, egy videójáték vagy egy karakter. Rajongásuk pedig nem csak a személyiségük nag yrészét, de otthonuk lakberendezési megoldásait is jellemzi. Kedvencük szinte mindenhonnan visszaköszön – például díszpárnákról, szobrokról, szőnyegekről, faldekorációkról vagy az ágyneműről.

6. Túl zöld? Növények mindenhol

Szerencsére a cserepes növények mindig is trendik voltak, most is azok, és mindig is divatosak lesznek. Közelebb hozzák a természetet, bármilyen otthonban jól mutatnak, és pozitívan hatnak a hangulatunkra. Van azonban olyan, hogy túl zöld…

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.