Ezekkel az egyszerű DIY faldekoráció ötletekkel fillérekből kipofozhatod az unalmas felületeket

Ezekkel az egyszerű DIY faldekoráció ötletekkel fillérekből kipofozhatod az unalmas felületeket

Hiába a szépen berendezett szoba, ha az egyik falon üresség tátong. Egy ilyen apró lakberendezési hiba képes elszúrni az egész szoba harmóniáját, ezért küszöböljük ki minél hamarabb. A következő egyszerűen megvalósítható DIY faldekoráció ötletek segítenek felszámolni az üres falat – ráadásul pénztárcabarát módon.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

DIY faldekoráció

  • Makramé

Ha követsz lakberendezési oldalakat, vagy gyakran görgeted az Instagramot, már biztosan találkoztál a makraméval. Mindenki imádja, hiszen olcsó alapanyagokból csodaszép dekorációkat lehet készíteni. Az internet tele van videókkal, ahol lépésről lépésre elmagyarázzák, hogyan kell elkészíteni a saját makraménkat, hogy aztán ilyen gyönyörű DIY faldekoráció szülessen belőle.

  • Egyedi álomfogó

Az álomfogók elkészítése sem nagy kunszt, a részletes tanítóvideóknak háló gyorsan rá lehet érezni a metódusra. Készíthetünk egy nagyot, vagy akár több kicsit is belőle, ahogy kísérletezhetünk a színekkel és a mérettel is.

  • Lógó polc

A lógó polc nem egy szokványos darab, mégis kiváló faldekorációnak. Nem is szükséges, hogy ténylegesen a kötél tartsa, elég a felfúrt polc fölé akasztónak kinéző dekorációt készíteni. A polcra tehetünk aztán fényképeket, apró cserepes növényeket vagy szobrokat. Előnye, hogy egész sok helyet fed le, így akár a nagyobb üres felületek problémáját is megoldja.

  • Préselt virág

Ki gondolta volna, hogy ha préselt színes virágokat teszünk egy átlátszó képkeretbe, ilyen szép DIY faldekoráció születhet belőle? Az elkészítése hihetetlenül egyszerű: a kiválasztott virágainkat 7-10 napon keresztül préseljük, végül egy mutatós keretbe tesszük őket, és el is készült a remekmű.

  • Galéria fal

Idén hatalmas befutó lett a gallery wall, azaz a galéria fal. A lényege, hogy egy falra minél több keretben levő képet tegyünk fel. Ezek lehetnek személyes képek, de a kompozíció megvalósítható festményekből vagy poszterekből is.

  • Hatalmas óra

Notórius későknek kötelező darab! Szuperül mutat a nagyon nagy üres falfelületeken egy hatalmas falióra. Különlegessége, hogy nincs óralap, és mindegyik szám külön-külön van felrögzítve, így a mérettel szabadon játszhatunk.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Kinőttétek? Szükség lenne a bővítésre? Válasszátok a Fundamentát, az otthonteremtés szakértőjét.
Megnézem
Bezárom
Promóció 5+1 tanács, ha fenntartható otthont szeretnél

Környezettudatos, zöld, fenntartható – rokon értelmű szavak ezek, melyek egyre inkább a mindennapjaink részévé válnak. Ezért is fontos, hogy otthonainkban is minél inkább érvényre jussanak. De mit is tehetsz azért, hogy élettered valóban fenntartható legyen? Alábbi tippjeink segítenek ebben.

Promóció Egyszerre szépít és varázsol köréd különleges illatot – Tudod mi az?

Manapság már nem elég, ha valami egy dologban jó. Többet akarunk! Legyen hasznunkra duplán. Például legyen szép és hasznos egyszerre.

Kert 4+1 ötlet, mire használhatod fel a lehullott faleveleket

Az őszi színekben pompázó lombkoronáknál kevés szemet gyönyörködtetőbb dolog van, ám a kerttulajdonosoknak munkát is adnak bőven. A lehullott levelek gereblyézése az őszi hidegben nem mindig kellemes feladat, ráadásul igazi szélmalom harc, hiszen nagyon lassan fogynak le a levelek az ágakról. De a száraz levél nem ellenség, hanem hasznos alapanyag! Hoztunk 5 ötletet arra, hogyan hasznosíthatod a kertben, így nem okoz majd akkora bosszúságot a színkavalkád a gyepen.

Stílus Különleges & olcsó DIY polcok, amiket saját magad is elkészíthetsz!

Sajátos hangulatot csempésznek az otthonainkba a különleges DIY polcok. Jó hír, hogy legtöbbjüket magad is elkészítheted! Hoztunk pár vagány ötletet

Tipp NE tedd ezt! – A következő 5 szokás jelentősen megrövidíti kanapéd élettartamát

Íratlan szabály, hogy egy közepes árú kanapéknak körülbelül 10 évig, míg a magasabb árú termékeknek legalább 25 évig kell kitartaniuk. De sajnos a legtöbb ember nem gondoskodik megfelelően a kanapéjáról, és ennek következtében még a kiváló minőségű darabok is idő előtt megöregedhetnek. Hogy mivel és hogyan rövidítjük meg ennek a bútordarabnak az élettartamát (akaratlanul is)? Ezeket gyűjtöttük össze alább.

Tipp 4+1 érv, amiért megéri belevágni a felújításba

Egy lakás teljeskörű renoválása nem kis vállalkozás. Sok-sok tervezés és szervezés előzi meg, közben még több kompromisszum és bosszúság kíséri, majd jó pár napot (hetet) igényel, mire minden a régi-új helyére kerül. Mégis azt mondjuk: megéri belevágnotok. Mutatjuk is, miért.

Kert Hasznos tippek lejtős kertek beépítéséhez – Így hozd egyenesbe az udvarod!

Magyarország területének legnagyobb részben síkság van, így ott egyáltalán nem találkozhatunk lejtős kertekkel. Azonban a kisebb falvak legnagyobb hányada hegyes, dombos vidéken fekszik, ahol bizony akadnak már lejtős területek. Ezek kicsit több odafigyelést igényelnek, mintha sík területen lennének, de szerencsére nem járnak annyival több gonddal. Ebben segítenek az alábbi hasznos tippek lejtős kertek beépítéséhez.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin