Forrás: Getty

Az Instagram kedvenc pénztárcabarát karácsonyi csináld magad díszei

1. Csodaszép, természet inspirálta asztali dísz

Ennek elkészítéséhez szükséged lesz egy fa korongra, egy nagy üveg vázára, mű mohára, fenyőágra, egy faágra, drótos, mini égőjű LED fénysorra és néhány karácsonyfa díszre. Tedd az üvegvázát a fakorongra (ha szeretnéd, ragasztópisztollyal rögzítheted is), majd tekerd körbe a LED izzósorral. Ha szükséges, icipici, átlátszó ragasztószalagokkal vagy ragasztópisztollyal tudod rögzíteni az izzót a váza falára. Most jöhet a moha a váza belsejébe, erre pedig ráteheted a karácsonyfadíszeket. Egy díszt tegyél fel az ágra, amit helyezz a váza tetejére, opcionálisan ezt is rögzítheted. Végül tedd a fenyőágakat az üvegváza köré és el is készültél az asztali dísszel.

2. Puha karácsonyfák porolóból

Ehhez a díszhez fehér porolókra, apró, drótos izzósorra és egy karácsonyi mintájú virágcserépre vagy egy kosárra lesz szükséged. Egy olló segítségével vágd a porolót kúp formájúra, majd tekerd körbe az égősorral. Az elkészült „karácsonyfa” aljáról tekerd le a fogantyút, és állítsd bele a cserépbe vagy kosárba. A stabilabb elrendezés érdekében tehetsz tűzőhabot a cserép aljába, amibe bele tudod állítani a fát.

3. Karácsonyfadísz muffin papírból

Szerezz be néhány csomag muffin papírt és zsineget, és ragadj ragasztópisztolyt, hogy elkészítsd ezeket a jópofa karácsonyfadíszeket. A muffin papírokat hajtsd félbe, majd a külső oldalaikat kezdd el összeragasztani addig, amíg gömb formát nem kapsz. Mikor a gömb felénél jársz, ne felejtsd el középre beragasztani a zsinegből hurkolt akasztót.

4. Karácsonyfadísz süthető gyurmából

Egy adag süthető gyurmából és mézeskalács szaggatókból tündéri karácsonyfadíszek készülhetnek. Szaggass figurákat, és egy ecsettel csinálj akasztó lyukat a tetejükre. Ezután már mehetnek is a sütőbe, majd miután kihűltek, egyszerű akril festékkel díszítsd ki mindegyiket. Ha megszáradt, érdemes egy átlátszó lakk réteggel fixálni a díszeket.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.