Forrás: Getty

Az 5 leggyakoribb lakberendezési hiba, amit tavasszal elkövethetsz

1. Túl sok színt használsz

Tavasszal az élénk, vidám színek vonzók lehetnek, azonban a túlzásba vitt színhasználat könnyen zavaróvá válhat. Ahelyett, hogy mindenhol a legfrissebb tavaszi árnyalatokat használnád, érdemes inkább választanod néhány kulcsfontosságú helyet a színes elemeknek, és azokat kiegyensúlyoznod szolidabb, semleges tónusokkal. Például: egy élénk színű díszpárna vagy egy színes vászonkép lehet a szoba fókuszpontja, miközben a tér többi része megőrzi a harmóniát.

Az 5 leggyakoribb lakberendezési hiba, amit tavasszal elkövethetsz
Forrás: Getty

2. Nem megfelelő a megvilágítás

Bagatellnek tűnhet, ám a megfelelő világítás rendkívül fontos a lakberendezésben, és sokan figyelmen kívül hagyják ezt a tényezőt. A tavasszal sokat változnak a fényviszonyok, emiatt érdemes átgondolnod a világítás átalakítását is. A napfényt áteresztő függönyök és áttetsző anyagok segíthetnek a természetes fény maximális kihasználásában. Emellett fontos a mesterséges világítás, hogy esténként vagy a borúsabb napokon is kellemes hangulatot teremthess a lakásban.

3. Túl sok a dekoráció

Könnyű beleesni abba a hibába, hogy túlzsúfolttá teszed a lakást szezonális dekorációval. A tavaszi lakberendezésnél érdemes tiszteletben tartanod a minimalista elvet, és csak néhány jól megválasztott dekorációs elemmel dolgoznod. Próbálj olyan darabokat választani, amelyek valóban kiemelik a tér szépségét és frissességét.

Az 5 leggyakoribb lakberendezési hiba, amit tavasszal elkövethetsz
Forrás: Getty

4. Nem jó növényeket választasz

A növények, különösen a virágzó cserepesek egyedülálló szépséget és frissességet hoznak a lakásba. Azonban fontos odafigyelned arra, hogy mi illik leginkább az adott térhez és életviteledhez. Válassz olyan fajtákat, amelyek jól érzik magukat a lakásodban, és amelyekről megfelelően tudsz gondoskodni, hogy ne csak szezonálisan, tartósan is lakásod díszei lehessenek.

5. Megfeledkezel a kényelemről

A lakásodat nem csak a megjelenés, hanem a funkcionalitás szempontjából is meg kell tervezned. Gyakran előfordul, hogy a tavaszi átalakítás során elfelejtjük figyelembe venni a praktikumot, ami miatt hiába lesz mutatós a lakás, nem fogjuk igazán otthon érezni magunkat benne. Bármit változtatsz, kérdezd meg magadtól: „ez az újítás élhető is egyben?”

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.