Forrás: Getty

A profik ezzel a 3+1 alig ismert trükkel varázsolják világosabbá a teret

1. Kontrasztos színek

Az ellentétes színek a megfelelő arányban alkalmazva hatásosan varázsolják tágasabbá vagy világosabbá a teret.  A kontraszt mindig a világos alapszínen alapuljon, ehhez válassz néhány felületet, bútordarabot vagy kiegészítőt, melyek drámaian sötét árnyalata tökéletes balanszban lesz a domináns tónussal. A klasszikus fekete-fehér kominációval nem lőhetsz mellé, de kipróbálhatod a bézs és a tengerészkék vagy éppen a citromsárga és a sötétbarna párosát.

2. Világos színű és légies anyagú függöny

Bár egy jól megválasztott sötét függöny nagyon elegánsan tud mutatni, ha világos otthont szeretnél, jobb, ha az ablakelő kapcsán a minimumra törekszel. A függönyök teljes mellőzése általában nem megoldás, mert az ablak textíliája nélkül sokkal ridegebb lesz a szoba. A klasszikus függönyök helyett válassz világos színű, szinte áttetsző anyagokat, melyek csak az otthonosság érzetét biztosítják, de a fény útját nem állják el. Ha fényes felületű függönyt választasz, akkor még világosabb lesz az összhatás.

3. Magasfényű festék a plafonra

A szoba falain csak kivételes esetekben és nagyon precízen megtervezett dizájnok esetében mutatnak jól a magasfényű festékek, ám a plafon ilyen szempontból kivételes eset. A magas fényű festék – csakúgy, mint egy tükör – visszaveri a fényt, ezáltal tágasabb és világosabb hatású lesz a tér. Ezt a festéktípus akár sötét szín esetében is hozza a tőle elvárt hatást, így nem muszáj fehérre mázolnod a plafont.

+1. Legyen a fény a középpontba

A szoba berendezésekor vedd figyelembe a természetes fényt, és úgy rendezd el a bútorokat, hogy ne állják annak útját. Emellett a szoba fókuszpontját is a fényforrás közelében alakítsd ki, hiszen a fénynek háttal még egy sokablakos szoba is sötét érzetet kelt.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.