Forrás: Getty

A háziasszonyok álma Amanda Seyfried mesés konyhaszigete

Egy sikkes konyhasziget kialakítása elég sok lakberendezési dilemmára választ ad: máris megvan a helyiség fókuszpontja, ráadásul a könnyen tisztán tartható étkező vagy éppen a reggelizőpult kérdése is megoldódik, ha a sziget egyik oldalán székeket sorakoztatunk fel.

A konyhasziget ráadásul lehetőséget ad arra, hogy új anyagokat és textúrákat vigyünk az enteriőrbe akár anélkül, hogy változtatnánk a meglévőkön.

Amanda Seyfried konyhája például maga a megtestesült organikus luxus, ahol két szín dominál: a fehér és a természetes fa barna árnyalatai. Ennek köszönhetően világos és modern az összkép, mégis otthonos melegséget áraszt. A tűzhely fölötti nyitott polcok gondoskodnak a vizuális egyensúlyról, ráadásul megengedik, hogy az étkészlet vagy más konyhai eszközök dekorelemekként szolgáljanak:

A fa és a fehér márvány kombinációja pedig megint csak a hideg és a meleg makulátlan egyensúlyát testesíti meg. Tulajdonképpen olyan, mintha a letisztult fehér konyhaszekrények, a nyitott polcok és a gondosan összeválogatott fekete, fehér és fa kiegészítők mind a konyhasziget kiegészítői volnának.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.