Forrás: Getty

A harmonikus hálószoba kellékei – A pihentető alvás kulcsa

A harmonikus hálószoba kellékei – alapdarabok

  • Minőségi matrac

A pihentető alvás egy jó minőségű matraccal kezdődik, és ez nem csak egy matrac márka szlogenje. Való igaz, hogy kényelmetlen matracon egyszerűen lehetetlen jót aludni, vagy kényelmesen elnyújtózni. Sajnos matracvásárláskor jócskán a zsebünkbe kell nyúlni, azonban ez az egyik legjobb befektetés, amit az egészségünkért és kényelmünkért tehetünk. Átmeneti megoldásként fekvőbetétet is beszerezhetünk, ami képes tompítani a rossz matrac negatív hatásait.

  • Minőségi ágynemű

Szintén alapkellék és szintén nem kétforintos beruházás. A szatén, a pamut vagy a len a szakértők javaslata alapján a legjobb választás, hiszen kíméletesek a bőrrel és jól szellőznek. Lehetséges, hogy több verziót is ki kell próbálni, mielőtt megtaláljuk a tökéletes választást, azonban megéri kísérletezni.

A harmonikus hálószoba kellékei – A pihentető alvás kulcsa
Forrás: Getty
  • Csend és nyugalom

Csend és nyugalom nélkül lehetetlen jót aludni, ám ezt nem lehet megvásárolni. Mivel a harmonikus hálószoba kellékei között megvásárolható dolgokat szerettünk volna felsorolni, a hangtompító függönyöket és sötétítőket ajánljuk, melyek segíthetnek a hangok és fények tompításában.

A harmonikus hálószoba kellékei – kiegészítők

  • Gyertyák

A gyertya illata és fénye segít az elcsendesedésben, testünknek jelzést ad, hogy ideje aludni. Igazi álmosító hatást tudunk előidézni gyertyafényes olvasással, ezért ha harmonikus hálószobára vágyunk, kötelező elem.

  • Aromaterápia

Az illatok nagy mértékben képesek befolyásolni a hangulatunkat, a levendula vagy eukaliptusz kifejezetten relaxáló érzetet ad. Szerezzünk be egy diffúzort, vagy készítsünk mi magunk alvópermetet. Itt is érdemes kísérletezni, hogy melyik illatra hogyan reagálunk, és milyen mennyiségben tudjuk vele elérni a kívánt hatást.

A harmonikus hálószoba kellékei – A pihentető alvás kulcsa
Forrás: Getty
  • Mini hangszóró

Még ha nem is vagy kifejezetten meditáló típus, akkor is hasznos lehet egy bluetooth-os mini hangszóró beszerzése a hálószobába. Elalvás előtt hallgass relaxációs zenéket, vagy a kedvenc podcasted, hiszen sokkal jobban kikapcsol így az agyad, mintha a telefonodat görgetnéd.

  • Levegőtisztító/párásító

Légzési nehézségekkel küzdő emberek számára igazi megváltást jelenthet egy párásító, a levegőtisztító készülék pedig mindenkinek az alvásminőségét javítja. A levegőben található por és más szennyeződések negatívan befolyásolják az alvást, ezért egy légtisztító készülék segítségével tisztábbá és harmonikusabbá tehetjük a hálót.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.