Forrás: Getty

A fekete konyhabútor csodát tesz a főzőtérrel

Az utóbbi években főleg a világos színek domináltak a konyhában, ami leginkább annak volt köszönhető, hogy a sötét árnyalatok optikailag kicsinyítik a teret. Ez azonban addig számított igazán, amíg csak a mennyezeten volt lámpa. Amióta viszont a különböző világítási megoldások ide, ez a sötét alap már nem okoz problémát. Persze így is van néhány dolog, amire érdemes figyelned, mielőtt meghozod a nagy döntést.

Fekete konyhabútor: ezekre figyelj

A sötét színű konyhák rendkívül elegáns és modern hatást keltenek. Mindezek ellenére csak akkor lesz tökéletes az összhatás, ha odafigyelsz pár fontos dologra.

Az egyik ilyen, hogy maga a helyiség ne legyen sötét. Szerencsére akkor sem kell lemondanod a fekete színről, ha ez eredetileg nem adott, hiszen jól kompenzálhatod, ha például fehér felületekkel vagy fehér székekkel és asztallal párosítod. Ha nem szereted az ilyen erős kontrasztot, akkor a világos fa is jó választásnak bizonyulhat. Ezen kívül az üvegajtók, a színes csempék és a fém használata is szóba jöhet. Amennyiben például a fekete konyhabútor eleganciáját szeretnéd kihangsúlyozni, akkor fém fogantyúkkal díszítsd.

A fekete konyhabútor előnyei

A fekete konyhabútor egyik legnagyobb előnye, hogy kevésbé látszódik meg rajta bárminemű szennyeződés – például a kávé. Ha pedig nem magasfényű, hanem matt felületet választasz, akkor pedig könnyű is tisztán tartani.

A fekete konyhabútor csodát tesz a főzőtérrel
Forrás: Getty

A fekete konyhabútor hátrányai

A sötét tónusú konyhabútor hátránya mindössze annyi, hogy amennyiben nem figyelsz a fényekre, akkor komorrá válhat, illetve optikailag kisebbnek tűnhet a főzőtered. Ezt azonban könnyen orvosolhatod különféle lámpákkal és LED-ekkel.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.