Forrás: Getty

A DIY őszi tök párna az internet új kedvence – Íme 3 módszer, amivel te is elkészítheted

1. Varrás, horgolás vagy kötés nélküli tök párna

Ez a módszer csupán egy kész plédet igényel, amit nem is kell végérvényesen feláldoznod, a szezon végével mosás után olyan lesz, mint újkorában. A párna sarkait hajtsd be, hogy vízcsepp formát kapj. Ha nincs elég tartása az összegyűrt takarónak, akkor tömj bele egy kispárnát, zoknikat vagy klasszikus tömőanyagot. Ezután egy zsineggel tekerd körbe a vízcsepp nyakát addig, amíg szár formát nem ad a plédsarok-kupac. Végül ugyanazzal a zsineggel 3 különböző helyen kösd át az így kapott gömböt, hogy a tök barázdált felületét is mgkapd.

2. Horgolt vagy kötött tök párna

Akár horgolással, akár kötéssel is el lehet készíteni a tök párnát. Mindkét módszer ugyanolyan lépéseket igényel, csupán az elkészítéshez szükséges technika más. Érdemes vastag fonalat választanod, hogy minél kevesebb munkával tudj minél nagyobb tököt készíteni. Első lépésben szükség lesz egy tetszőleges nagyságú téglalap formára, amit az alján össze kell varrni. Az így kapott tasak formát töltsd meg tömőanyaggal, végül a téglalap tetejét cikk-cakk technikával összehúzhatóra varrd be. Ezután használhatsz fahéj rudat szárként, de te magad is készíthetsz szárat a fonalból. Végül egy zsineg segítségével alakítsd ki a tökök jellegzetes bordázott felületét.

3. Varrt tök párna

Ehhez a módszerhez szükséged lesz zsinegre, egy nagy méretű tűre és plüss anyagra. Vágj ki téglalap formát az anyagból, majd az egyik rövidebb oldalát varrd össze. Az így kapott zsákot töltsd meg tömőanyaggal, ezután szorítsd össze a zsák száját a kezeddel. Egyszerűbb dolgod lesz, ha a felső részt is rögzíted kicsit varrással, ám nem kötelező, mehetsz tovább, és a zsineggel kialakíthatod a szárat. Végül a nagy méretű tű és zsineg segítségével keresztbe varrj sávokat a tök felületén, hogy megkapd a jellegzetes bordázott felületet.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.