Forrás: Getty

A 4 leggyakoribb dohányzóasztal-hiba

1. Nem tulajdonítasz neki kellő jelenséget

Nincs ugyan általános szabály arra, hogy milyen egy tökéletes dohányzóasztal – ez ugyanis egyéni ízléstől és az adott enteriőrtől függ –, ám szinte biztos, hogy hibát követsz el akkor, ha egyszerű tárolónak vagy lábtartónak kezeled. Számos lehetőség rejlik ugyanis ebben a felületben: otthont adhat könyveknek, illatgyertyáknak, bekeretezett fényképeknek vagy akár műtárgyaknak is. Csak rajtad áll, hogy mit szeretnél rátenni!

A 4 leggyakoribb dohányzóasztal-hiba
Forrás: Getty

2. Túl sok minden rápakolsz

A dohányzóasztal nem pakolófelület. Gyors és praktikus megoldásnak tűnhet, hogy csak úgy odadobálod, ami jó, ha kéznél van, de ennek hamar káosz lehet a vége – márpedig a zsúfoltság a nappali harmóniájának legnagyobb ellensége! A túl sok dísztárgy felvonultatása például azzal a veszéllyel jár, hogy egyik sem érvényesül kellőképp. Jobb, ha zónákra osztod a dohányzóasztalt, és megvan rajta a külön helye a távirányítóknak, a szobanövényeknek és minden másnak.

3. Nem illik a szobába

Szuper, ha első látásra beleszeretsz egy extravagáns dohányzóasztalba… Egészen addig, ameddig ki nem derül, hogy mégsem illik a nappaliba, és „kilóg” az enteriőrből. A szín, az anyag és a forma kiválasztásakor azt is vedd figyelembe, hogy milyen az ülőgarnitúra, a burkolat és a fal. A méret is gyakori probléma: ha nem lehet kényelmesen megkerülni az asztalt, akkor túl nagy a szobába.

A 4 leggyakoribb dohányzóasztal-hiba
Forrás: Getty

4. Nem megfelelő a magassága

A legtöbb ülőgarnitúránál 45-50 cm az ülőfelület magassága. Fontos szempont, hogy innen kényelmesen el lehessen érni az asztalt. A túl alacsony dohányzóasztal miatti hajlongás senkinek sem hiányzik a hétköznapokban, a túl magas felület pedig ugyancsak nem tekinthető praktikusnak. Ezt a problémát szerencsére könnyű kiküszöbölni, ha betartod a lakberendezés tervezési szakaszának első számú alapszabályát, ami így hangzik: mérj, mérj, mérj!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.