Forrás: Getty

6 meseszép csúcsdísz a karácsonyfára – Ezeket szeretik a világon a legjobban

1. Tündöklő csillag

Egy klasszikus csillaggal nem nyúlhatsz mellé. Legyen akár ötágú, akár inkább hópehelyre hasonlító sokágú, biztos, hogy remekül fog mutatni a fa tetején. Számtalan szín és forma közül válogathatsz, a legegyszerűbbtől kezdve az igazán extravagánsig. A betlehemi csillag ráadásul klasszikus keresztény motívumnak számít, ami tovább emelheti az ünnep fényét.

2. Mennyből az angyal

A karácsonyhoz hozzátartozik a varázslat, az áhítat és a csoda. Az angyalka ennek a jelképe lehet – sőt, ha van gyermek a családban, akkor akár azt is lehet mondani neki, hogy angyalkák segítettek feldíszíteni a fát a Jézuskának vagy éppen a felnőtteknek (attól függően, hogy otthon mi a válasz a „ki hozza a karácsonyfát?” kérdésre).

6 meseszép csúcsdísz a karácsonyfára – Ezeket szeretik a világon a legjobban
Forrás: Getty

3. Levelek

A rusztikus stílus térhódításával természetes anyagok uralhatnak olyan dekorelemeket is, mint amilyen a csúcsdísz a karácsonyfa tetején. Egyre divatosabbak a falevelekből és termésekből készült csúcsdíszek is, amik még nem számítanak annyira megszokottnak, mint például a csillag, viszont várhatóan évről évre több lakásban lehet majd viszont látni őket.

4. Óriásmasni

A különböző színű és anyagú masnik már időtlen idők óta ott vannak a legkedveltebb karácsonyfadíszek listáján. Miért ne kerülhetne a fenyő tetejére egy XXL-es darab, ami illik a többihez?

6 meseszép csúcsdísz a karácsonyfára – Ezeket szeretik a világon a legjobban
Forrás: Getty

5. Klasszikus csúcsdísz

A klasszikus csúcsdísznek nincs ugyan külön neve, de biztos, hogy mindenkinél van otthon legalább egy: mindegyik változat közös pontja az alsó gömb és fölött elhelyezkedő magas, szuronyszerű hegy. Persze, ennyire megszokott forma is lehet különleges, ha olyan anyagból vagy színben választod – például átlátszó üvegből.

6. Világító csúcsdísz

Ha fényfüzérek vannak a fán, miért ne világíthatna a teteje is? Egyre több olyan csúcsdíszt lehet kapni, ami kellemesen meleg – vagy éppen színes – fényekben pompázik.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.