Forrás: Getty

6 dekorációs hiba, amibe ne fuss bele az ünnepek alatt

1. Használj valódi girlandokat

A műanyagból készült girlandok ugyan kényelmes megoldást jelentenek, nem nyújtanak ugyanolyan csodálatos látványt, mint a valódiak. Ha teheted, válassz valódi növényből készült darabokat, még akkor is, ha egy kicsit több figyelmet igényelnek. A kinézeten kívül az egész ünnepi hangulatot feldobják karácsonyi illatot árasztó fenyőágak.

2. Ne csak használj piros és zöld díszeket

A piros és a zöld a hagyományos ünnepi színek, de más színekkel is erős karácsonyi hangulatot kölcsönözhetsz otthonodnak. Kísérletezz különböző színkombinációkkal, hogy megtaláld, ami a legjobban illik a személyes stílusodhoz. Ha csak a piros és a zöld van jelen az otthonodban, akkor könnyen zsúfolttá, egyben unalmassá válhat a díszlet, amit érdemes minden áron elkerülni.

3. Légy hű a személyes stílusodhoz

A karácsonyi dekorálás remek alkalom arra, hogy kifejezd az egyéni stílusod. Ne félj a kedvenc színeidet és stílusodat belevinni az ünnepi dekorációba. Nem kell, hogy olyan dekorációd legyen, mint mindenkinek az interneten, az a fontos, hogy te jól érezd magad a lakásodban. Inspirációt persze szerezhetsz a közösségi oldalakról, de fontos, hogy a személyiséged is benne legyen a díszítésben.

6 dekorációs hiba, amibe ne fuss bele az ünnepek alatt
Forrás: Getty

4. Ne keverd a stílusokat

Fontos, hogy egységes megjelenést alakíts ki a karácsonyi dekorációban. Ha túl sok különböző stílusú díszt használsz, otthonod zsúfoltnak és kaotikusnak tűnhet. Ehelyett válassz egyetlen témát, és ragaszkodj hozzá az egész otthonban. Persze azért a szobák között lehet kis eltérés, de egy egységes dekor csodás hangulatot képes varázsolni a lakás összes pontjára.

5. Ne rakj túl sok gyertyát egymás mellé

Ha több gyertyát teszel közel egymáshoz, meggyújtva őket tűzveszélyes lehet, különösen, ha girlandok vagy más gyúlékonyabb dolgok közelében helyezed el őket. Ehelyett használj elemes gyertyákat vagy szórd szét a hagyományos darabokat az otthonodban. Ha sokfelé van gyertya, akkor amúgy is kellemesebb világítást, illatot és hangulatot adnak a lakásodnak.

6. Ne vidd túlzásba az ünnepi díszeket

Túl sok dísz túlzsúfolttá teheti a karácsonyfát. Ehelyett inkább válassz néhány különleges darabot, amit szeretsz, és egyenletesen oszd el őket a fán. Ha mégis sok díszt szeretnél használni, akkor olyanokat használj, amik illenek egymáshoz és a lakás más pontjaihoz is. Ha erre ügyelsz, igazi filmes karácsonyi dekorációd lehet.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.