Forrás: Getty

5+1 retro falszín, ami újra trendi – Dekoráld otthonod a régi kedvencekkel!

1. Sárga chartreuse

Ne érezd magad furán, ha elsőre nem tudod, milyen árnyalat is a chartreuse. Maga az elnevezés francia eredetű, amit a szín egy sárgás-zöldes likőrről kapott. Tipikus retro árnyalat Magyarországon és az egész világon. Vidám, kellemes árnyalat, ezért tökéletes választás nappaliba vagy gyerekszobába.

2. Zsálya

Napjainkban a visszafogott vagy pasztell árnyalatok a felkapottak, így kerülhetett fel a zsálya a visszatérő színek listájára. Ha nem szeretnél túl feltűnő árnylatokat használni otthonodban, mégis vágysz valami pluszra, a zsálya lesz a befutó. Zöldes-szürkés szín, ezért a lakás bármelyik pontjára jól passzol, akár csak egyetlen falfelületen is.

3. Levendula

A levendula szín sosem ment ki a divatból, ám napjainkban egyre felkapottabb. Hálószoba falszínként a legkedveltebb, ugyanis a levendulának bizonyítottan nyugtató hatása van. Ráadásul meglehetősen visszafogott árnyalat, így garantáltan nem űzi el az álmot a szemünkből.

4. Narancssárga

A szoba összes falát narancssárgára festeni kicsit túlzás lehet, pláne, ha nem pasztell árnyalatban választjuk. Az viszont már kimondottan jó megoldás, ha bézs vagy fehér színnel kombináljuk, így egyrészt jobban kitűnik, másrészt ellensúlyozva van erőssége.

5. Mályva

A mályva szín nagyot ment a 80-as és 90-es években, és most ismét mászik felfelé a népszerűségi listán. A sötét és világos árnyalata is nagy kedvence a lakberendezőknek napjainkban, hiszen kellően semleges, mégsem snassz szín.

+1. Virágos tapéta

A virágos tapéta már a 60-as években is népszerű volt, és évtizedeken át tartotta is pozícióját. Nem csoda, hogy a 90-es évek végére és a 2000-es évek elejére már mindenki megunta. Azonban 20-25 év elég volt arra, hogy kiheverjük ezt, ennek hála ismét feltörekvőben vannak a virágos tapéták. Bár napjainkban csak a világos háttérű, apró, visszafogottabb mintájú tapéták trendik, a régi maximalista dizájn nem kap teret újra.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.