Forrás: Getty

5 lakberendezési alapstílus, amit ismerned kell

1. Hagyományos „heritage” stílus

A vintage elemek, a faragott fából készült méretes bútorok és fali panelek, a díszes kandallók, az aranyozott keretben díszelgő régi festmények a falon, a nagy múltra visszatekintő mű- és dekortárgyak, a terebélyes és kárpitozott kanapék és fotelek egytől egyik a hagyományos „heritage” stílus elemei. Együttesen kifejezetten régies, mégis harmonikus hatást keltenek. Azok kedvelik a legjobban, akik szeretik a múlthoz való kötődést hangsúlyozni az otthonukban.

2. Francia stílus

A sikkes vidéki házak hangulatát tükröző mély színek, kockás és virágos minták, fodros bútorhuzatok és díszpárnák, otthonos lakástextíliák, dús szobanövények és a vidéki élet kellékeinek új funkciót adó kiegészítők – például ülőalkalmatossággá és tárolóvá átalakított ládák –, és a rusztikus berendezésű, nagy sütés-főzésnek kedvező konyha mind a francia stílushoz tartozik, ami méltán sokak kedvence.

5 lakberendezési alapstílus, amit ismerned kell
Forrás: Getty

3. Minimalizmus

A letisztult és modern vonalvezetés bárhol és bármikor nyerő lehet, ráadásul igencsak helytakarékos, praktikus megoldásokkal szolgálhat. Arról nem is beszélve, hogy csínján bánik a színekkel, tehát nagyon könnyű összeillő bútordarabokat és lakástextíliákat beszerezni. A férfiak körében immáron évtizedek óta osztatlan népszerűségnek örvend, a nők pedig azért szeretik, mert egy-két kiegészítővel egyszerűen otthonossá lehet tenni, és nem nehéz rendet tartani.

5 lakberendezési alapstílus, amit ismerned kell
Forrás: Getty

4. Bauhaus

A XIX. századi bauhaus mozgalom a modernizmus szüleménye, ami azt tartja szem előtt, hogy a formának a funkciót kell követnie. Jellemzői közé tartozik a precizitás, a sík felületek alkalmazása, a bútorok egyszerűsége, a geometriai formák és a nagy üvegfelületek. Belefér a különböző anyagok ötvözete, a rengeteg fém és a csillogó krómhatás. A fémvázas bőrkanapék és székek például klasszikus bauhaus daraboknak számítanak.

5 lakberendezési alapstílus, amit ismerned kell
Forrás: Getty

5. Mediterrán stílus

A meleg – főleg terrakotta – árnyalatok a tenger és az ég színeivel ötvözve a padlón, az izgalmas mozaikcsempemegoldások, az élénk falszínek, a semleges kiegészítők, a sziesztára hívogató fekvő- és ülőalkalmatosságok, a nagy étkezéseknek otthont adó, mégis letisztult konyha, a lakás szerves részeként funkcionáló erkély vagy terasz mind a mediterrán stílushoz tartozik, aminek van görög, spanyol, olasz és provence-i irányzata is.

5 lakberendezési alapstílus, amit ismerned kell
Forrás: Getty
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.