Forrás: Getty

5 konyhaszekrényszín, amit ki kell próbálnunk 2024-ben

1. Tengerészkék helyett felhőkék

A sötétkék évek óta tartó egyeduralma a kékek között immáron a múlté. Mostanában egyre divatosabbak a nyugalmat árasztó pasztellkék árnyalatok, amik tökéletesek a lakás szívét-lelkét jelentő konyhába. Az égkék vagy felhőkék szín is ilyen: nem túl hivalkodó, tökéletesen belesimul a környezetbe, ugyanakkor jellegzetes és esztétikus is egyben. Meleg árnyalatú kiegészítőkkel különösen életteli összhatást kelt.

2. Fekete-fehér mellé fás árnyalatok

A fekete-fehér konyhabútor örök sláger, de olyan régóta trendi, hogy nem árt mellé egy kis frissítés. 2024-ben érdemes fás árnyalatú kiegészítőkkel kombinálni – akár olyan formában, hogy az alsó rész – a pulttal együtt – fekete-fehér, a falra szerelt rész pedig natúr. Ha a konyha egyben van az étkezővel, akkor az étkezőasztal és a székek anyaga is lehet ilyen párosítású.

5 konyhaszekrényszín, amit ki kell próbálnunk 2024-ben
Forrás: Getty

3. Erdei mélyzöld

A nyár közepi erdő lombjainak mélyzöldje mindenképpen izgalmas választás a konyhába. Ez vakmerő eltérés a hagyományos fekete-fehér vagy szürke árnyalatoktól. Egyszerre feltűnő és otthonosan meleg. Matt vagy fényes finissel is pompásan mutat, bár tény, hogy az utóbbival drámaibb hatást lehet elérni.

4. Szürke helyett zsályazöld

Sokáig úgy tűnt, hogy a szürkének nincs párja a lakberendezésben – különösen a konyhabútorok terén. Miután viszont az elmúlt egy évben egyre közkedveltebbek lettek a zöld árnyalatok, nem meglepő, hogy kiemelkedett közülük egy olyan visszafogott tónus, amelyik egyszerre illik a természetes és a natúr színpalettához. Ez pedig az összetéveszthetetlen zsályazöld, amivel akkor is kísérletezhetsz, ha egyébként a semleges árnyalatokat szereted.

5 konyhaszekrényszín, amit ki kell próbálnunk 2024-ben
Forrás: Getty

5. Vissza a feketét!

A tiszta fekete-fehér aranykora leáldozóban van ugyan, ám a feketéé nincs! Sőt, a fekete konyhabútor tulajdonképpen minden eddiginél trendibb. Csak éppen fehér helyett most már más árnyalatokkal vagy meleg alaptónusú szürkével célszerű párosítani.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.