5 érv, amely miatt a padlószőnyeg a legjobb választás a hálószobába

5 érv, amely miatt a padlószőnyeg a legjobb választás a hálószobába

Mindannyiunk számára ismerős a dilemma, hogy a szobába szőnyeget vagy járólapot jobb ötlet-e lerakni. Bár számos érv szól a járólap vagy parketta mellett is, a padlószőnyeg lesz az igazi befutó. Íme 5 érv, mely alátámasztja ezt.

Ötletládához ad!

1. Csendesebbé teszi a szobát

A pihentető alvás egyik legfontosabb feltétele a csend és a nyugalom. A padlószőnyeg sokkal jobban szigetel, ezért társasházak esetén jó választás az alulról jövő hangok kizárására. A szőnyeg a lépések hangját is elnyeli, ezért könnyebb belopódzni a hálóba egy hosszúra nyúlt este után.

2. Meleg, puha érzés a talpnak

A reggeli ébresztő hangjára mindig nehéz felkelni, és a talpunkra váró hideg, kemény padló sem segít ezen. Egy padlószőnyeg kellemesebbé teszi a nehezen induló reggelek első perceit, hiszen a meleg és puha anyag jóval komfortosabb a parkettánál vagy a hidegburkolatnál.

3. Biztonságosabb

Nem túl gyakori incidens, ám bármelyikünkkel megeshet, hogy hajnalban, félálomban megcsúszunk a futón vagy a kis méretű szőnyegen – márpedig ez padlószőnyeggel nem fordulhat elő. A gyerekszobában is fontos szempont a biztonság, hiszen kevésbé fog fájni a kicsiknek, ha elesnek a padlószőnyegen, pláne, ha szivacsot is teszünk alá.

4. Otthonos érzetet ad

A meleg, puha lakberendezési tárgyak javítják a lakás hangulatát, sokkal otthonosabb érzetet keltenek a járólapnál vagy parkettánál. Márpedig ez különösen fontos a hálószobában – a padlón legalább annyira, mint az ágyon.

5. Pénztárcabarát megoldás

A padlószőnyeg olcsóbban beszerezhető, mint a többi padlóburkolat, ezért akkor is jó ötlet emellett voksolni, ha költséghatékony megoldást keresünk. A karbantartása is egyszerűbb, hiszen elegendő porszívózni és néha kárpittisztításnak aláveti.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 5+1 tanács, ha fenntartható otthont szeretnél

Környezettudatos, zöld, fenntartható – rokon értelmű szavak ezek, melyek egyre inkább a mindennapjaink részévé válnak. Ezért is fontos, hogy otthonainkban is minél inkább érvényre jussanak. De mit is tehetsz azért, hogy élettered valóban fenntartható legyen? Alábbi tippjeink segítenek ebben.

Promóció Egyszerre szépít és varázsol köréd különleges illatot – Tudod mi az?

Manapság már nem elég, ha valami egy dologban jó. Többet akarunk! Legyen hasznunkra duplán. Például legyen szép és hasznos egyszerre.

Kert 4+1 ötlet, mire használhatod fel a lehullott faleveleket

Az őszi színekben pompázó lombkoronáknál kevés szemet gyönyörködtetőbb dolog van, ám a kerttulajdonosoknak munkát is adnak bőven. A lehullott levelek gereblyézése az őszi hidegben nem mindig kellemes feladat, ráadásul igazi szélmalom harc, hiszen nagyon lassan fogynak le a levelek az ágakról. De a száraz levél nem ellenség, hanem hasznos alapanyag! Hoztunk 5 ötletet arra, hogyan hasznosíthatod a kertben, így nem okoz majd akkora bosszúságot a színkavalkád a gyepen.

Stílus Különleges & olcsó DIY polcok, amiket saját magad is elkészíthetsz!

Sajátos hangulatot csempésznek az otthonainkba a különleges DIY polcok. Jó hír, hogy legtöbbjüket magad is elkészítheted! Hoztunk pár vagány ötletet

Tipp NE tedd ezt! – A következő 5 szokás jelentősen megrövidíti kanapéd élettartamát

Íratlan szabály, hogy egy közepes árú kanapéknak körülbelül 10 évig, míg a magasabb árú termékeknek legalább 25 évig kell kitartaniuk. De sajnos a legtöbb ember nem gondoskodik megfelelően a kanapéjáról, és ennek következtében még a kiváló minőségű darabok is idő előtt megöregedhetnek. Hogy mivel és hogyan rövidítjük meg ennek a bútordarabnak az élettartamát (akaratlanul is)? Ezeket gyűjtöttük össze alább.

Tipp 4+1 érv, amiért megéri belevágni a felújításba

Egy lakás teljeskörű renoválása nem kis vállalkozás. Sok-sok tervezés és szervezés előzi meg, közben még több kompromisszum és bosszúság kíséri, majd jó pár napot (hetet) igényel, mire minden a régi-új helyére kerül. Mégis azt mondjuk: megéri belevágnotok. Mutatjuk is, miért.

Kert Hasznos tippek lejtős kertek beépítéséhez – Így hozd egyenesbe az udvarod!

Magyarország területének legnagyobb részben síkság van, így ott egyáltalán nem találkozhatunk lejtős kertekkel. Azonban a kisebb falvak legnagyobb hányada hegyes, dombos vidéken fekszik, ahol bizony akadnak már lejtős területek. Ezek kicsit több odafigyelést igényelnek, mintha sík területen lennének, de szerencsére nem járnak annyival több gonddal. Ebben segítenek az alábbi hasznos tippek lejtős kertek beépítéséhez.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin