Forrás: Getty

5 álomkonyha ötlet, amit sokan megbánnak

Természetes kő konyhapult

A természetes kő meseszép lakberendezési megoldásokat tesz lehetővé a konyhában és a fürdőszobában is. De hiába tűnik a fényűző konyhák szinte elmaradhatatlan kellékének a természetes kőből készült pult, nem ez a legjobb hely a számára, hiszen olyan sérülékeny anyagról van szó, amin akár egyetlen vendégség vagy egy gyermekes család egy napja is maradandó nyomokat hagyhat. Az olaj-, kávé- vagy borfoltok elszíneződést okozhatnak, hacsak nem törlöd fel őket azonnal. És akkor a repedésekre és töredezésekre való hajlam kockázatairól még nem is beszéltünk.

Csempézett konyhapult

Az álomkonyha megtervezésekor érdemes elgondolkodnod azon is, hogyan fogod tisztán tartani azt. Hiába tűnik varázslatosnak a csempézett konyhapult a képeken, a fuga tisztán tartása óriási kihívást jelenthet, amivel akár már néhány hét után meggyűlhet a bajod.

Beépített konyhagépek

A beépített hűtőszekrény, sütő vagy főzőlap remek megoldás lehet, ám manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvend a kisebb konyhai gépek beépítése is, ami azonban utólag nem biztos, hogy jó választásnak bizonyul. A beépített kávégépek vagy mikrohullámú sütők hátránya, hogy a javításuk vagy cseréjük sokkal nehézkesebb, mint a nem beépített társaiké.

5 álomkonyha ötlet, amit sokan megbánnak
Forrás: Getty

Forró vizes csaptelep

Ma már nincs feltétlenül szükség vízforralóra ahhoz, hogy forrásban lévő vízhez juss, ráadásul várnod sem kell: a forró vizes csapteleprendszerek lehetővé teszik, hogy épp olyan gyorsan engedj forrásban lévő vizet, mint hideget. Noha ezeket gyerekzárral és más biztonsági funkciókkal szokták ellátni, a szülők egybehangzó véleménye szerint olyan forrázásveszélyt jelentenek, amivel nem biztos, hogy érdemes együtt élni.

Hulladéktömörítő

A hulladéktömörítő gép lényege, hogy a szemét térfogatának csökkentésével segít gazdaságosabbá tenni a háztartásban keletkező hulladék kezelését. Ha azonban nem ipari mennyiségű étel készítéséről van szó, akkor talán több a hátránya, mint az előnye. Viszonylag sok helyet foglal, és a legtöbben azon kapják magukat, hogy hiába van ott, nem használják, mert a hagyományos szemétgyűjtés egyszerűbb és praktikusabb.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.