Forrás: Getty

4 váratlan színkombináció, ami pompásan mutat az otthonodban

Kék és narancs

Átgondold formában és a megfelelő árnyalatokkal szuperül kiegészíti egymást a kék és a narancs. Hogy miért? Míg a kék megnyugtató hátteret biztosít, addig a narancs szinte „kiugrik” a térből a maga energikus mivoltával. Lágyabb kékkel és visszafogott naranccsal egészen letisztult hatást érhetsz el. Különösen érdemes olyan helyiségekben használni, ahol éppúgy fontos a nyugalom, mint a vidámság: például a nappaliban. A kék mellé narancs helyett akár mustár- vagy rozsdaszínnel is próbálkozhatsz.

Burgundi és sárga

A borvörös nem véletlenül éli reneszánszát a lakberendezésben: bármelyik helyiségben megállja a helyét. Akár klasszikus, mégis egyedi konyhabútor is készülhet ilyen színben. Ehhez a drámai és mély árnyalathoz jól illik a könnyed, vidám és élénk sárga – mondhatjuk, hogy tökéletes párost alkotnak. Ha bútorcserében egyelőre nem gondolkodsz, hasonló hatást érhetsz el egy meseszép borvörös függönnyel és sárga fallal.

4 váratlan színkombináció, ami pompásan mutat az otthonodban
Forrás: Getty

Zöld és barna

A természet ihlette színpaletták közül biztosan listavezető az, amelyiken egyaránt helyet kap a zöld és a barna. A növények és a föld színe olyan jóleső harmóniát csempészhet az otthonodba, amit kár lenne kihagyni. Arról nem is beszélve, hogy a visszafogott zsálya például könnyedén alkalmazható bármilyen enteriőrben. A zöld és a barna együttese segít ellazulni és pihenni, ugyanakkor energiával is feltölt.

4 váratlan színkombináció, ami pompásan mutat az otthonodban
Forrás: Getty

Rózsaszín és zöld

Tavasszal és nyáron kétségtelenül jól mutat együtt ez a két szín, elvégre a rügyező fákat és a nyíló virágokat idézi… De mi kell ahhoz, hogy ősszel és télen is trendi legyen? A válasz: gondosan kiválasztott árnyalatok. A khaki és a bíbor például bárhol és bármikor jó együtt. Nyugodtan kísérletezz addig, amíg meg nem találod a tökéletes egyensúlyt!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.