Forrás: Getty

4 szín, ami illik a minimalista stílushoz, és nem fehér

1. Színezett fehér

Fehér, közben mégsem fehér. Nagyjából ez a leghalványabb pasztell árnyalatok lényege. Ebben az esetben nem muszáj a natúr palettára hagyatkoznod, hogy az összhatás a minimalizmus keretein belül maradjon: jöhet a kék vagy a zöld is. Arra figyelj, hogy hideg vagy meleg színt szeretnél-e választani, hiszen máshogy járul hozzá a harmóniához egy krémszín, mint egy leheletnyi halványszürke vagy egy kék. Izgalmas húzás, ha a melegre színezett fehéret hideg árnyalatú padlóval párosítod, a hidegre színezettet pedig meleggel.

2. Zabpehely

Az utóbbi években a minimalizmus egyre inkább a melegebb színek felé húz, így nem meglepő, hogy a zabpehely árnyalatok is előtérbe kerültek. Tipikusan olyan szín ez, ami tanúskodik róla, hogy „a kevesebb néha több”, hiszen igen halvány és szolid, mégis egyedi és karakteres hatást lehet vele elérni. A zabpehely egy klasszikus „meleg, de nem túl meleg” árnyalat, amit imádni fogsz.

4 szín, ami illik a minimalista stílushoz, és nem fehér
Forrás: Getty

3. Megnyugtató natúr színek

Ha minimalizmus, akkor natúr paletta! A natúr színek nem véletlenül aratnak osztatlan sikert a lakberendezésben éppúgy, mint a sminkelésben. Nem is muszáj rögtön a falfestékpalettára pillantanod ahhoz, hogy tudd, merre érdemes elindulnod a natúr színek között: elég, ha előveszed a kedvenc szemhéjpúder-palettádat, és máris ott a lakberendezési inspiráció forrása! Legyen szó barnás, szürkés vagy fehéres árnyalatokról, biztos, hogy elképesztően jól mutatnak majd együtt!

4 szín, ami illik a minimalista stílushoz, és nem fehér
Forrás: Getty

4. Egy kis életteli mélyzöld

Tudod, mi illik igazán egy minimalista enteriőrbe? Szobanövény – lehetőleg nem is egy! A zöld levelek ugyanis makulátlan összhatást keltenek az eddig felsorolt színekkel, ráadásul szó szerint élettel töltik meg a teret. Nincs más dolgod, mint kiválasztani az adott helyiség fényviszonyainak megfelelő fajtákat, aztán szeretettel gondozni őket! (Persze, élethű mű változatok közül is választhatsz, ha ahhoz van kedved.)

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.