Forrás: Getty

4 ötlet ablak nélküli fürdőszoba berendezéséhez

Használd ki a tükröket!

Egy szép, nagy tükör nemcsak a bőr- és hajápolásban lehet hű társad, hanem a tér tágításában és a fényforrás megkettőzésében is. Sőt, ki mondta, hogy csak egy tükröd lehet a fürdőszobában? Stratégiailag megfelelően elhelyezett darabokkal mesésen tágassá és fényárban úszóvá varázsolhatod a fürdőszobát, vagy akár a kádfürdőhöz kiváló hangulatvilágítást is megsokszorozhatod.

Legyen ékszerdoboz!

A természetes fény hiányával két dolgot tehetsz: küzdesz ellene vagy elfogadod. Utóbbi is egyre nagyobb trend, ami azt jelenti, hogy mély kék, zöld, lila vagy akár fekete árnyalatokkal, érdekes anyagokkal és egy kis csillogással színpadias hangulatot kölcsönöznek bármilyen ablaktalan helyiségnek. A fürdőszobának különösen jól állhat és luxust hatást nyújthat ez az extravagáns légkör, ami kihasználja az építészeti adottságokat.

Fényes felületek

A tükröződő, fényes vagy csillogó felületek gyönyörűen megsokszorozzák a fényt egy ablaktalan fürdőszobában. Bár a matt finis is elképesztően letisztult és trendi lehet, sajnos elnyeli a fényt, így nem érdemes ablak nélküli helyiségben kísérletezni vele, mert „összenyomja” a teret.

4 ötlet ablak nélküli fürdőszoba berendezéséhez
Forrás: Getty

Rétegzett fények

Jó, ha nem csupán egyetlen fényforrást tervezel egy ablaktalan fürdőszobába, hanem rögtön legalább két-háromfélét – vagy a méretétől függően akár többet is. Fontos, hogy a fürdőkádnál vagy zuhanyzónál és a mosdónál is jól láss, ugyanakkor ne legyen túl erős a fény, tehát ne akadályozzon az otthoni wellness-élmények átélésében. Mennyezeti és falilámpák megfelelő kombinációjával könnyedén bevilágíthatod a teret.

4 ötlet ablak nélküli fürdőszoba berendezéséhez
Forrás: Getty

Csempészd be a természetet!

Szobanövényekkel (kis fényigényű vagy mű változatokkal), természetes anyagokkal és mintákkal könnyedén hívogatóan otthonossá teheted az ablaktalan fürdőszobádat. A pozsgások például remekül érzik magukat ilyen helyeken is, ráadásul jólesik a szemnek a nyugalmat sugárzó látványuk.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.