Forrás: Getty

4 apró tipp a luxus hatást keltő konyháért

1. Textíliák igényesen

Az egyik legnagyobb konyhatrend mostanság olyan melegen otthonossá tenni az ételkészítés – és sok lakásban az étkezés – helyszínét, hogy az inkább hasonlítson nappalira. Ehhez nagyban hozzájárulnak a gondosan kiválasztott lakástextíliák. A legtöbb konyha berendezése a praktikum jegyében készült, ami teljesen érthető, de a kemény felületek és a letisztult vonalak gyakran némi lágyítást igényelnek. Nincs más dolgod, mint kellemes tapintású kelméket csempészni ide-oda! Az asztalterítőn és a konyharuhán kívül gondolkodhatsz szép függönyben, fali díszekben vagy éppen szőnyegekben is. Fontos, hogy lehetőleg könnyen tisztítható, mosógépben mosható anyagokat szerezz be, hiszen a konyhában nagyobb a szennyeződés veszélye.

2. Formabontó világítás

A hagyományos konyhai világítótestek helyett nyugodtan válassz olyat, aminek kevésbé minimalista a vonalvezetése, illetve a rétegzett világítás lehetőségét is fontold meg! Utóbbi egyszerűen azt jelenti, hogy különböző elhelyezkedésű és erősségű fényforrásokkal több irányból és intenzitással is megvilágíthatod a teret, attól függően, hogy az adott tevékenységhez mi a legideálisabb éppen. A konyhád méretétől és funkcióitól függően érdemes végiggondolnod, hogyan fogsz jól látni sütés-főzés, mosogatás vagy akár evés közben, ami rengeteget segít a tökéletes lámpák megtalálásában és elhelyezésében.

4 apró tipp a luxus hatást keltő konyháért
Forrás: Getty

3. Konyhai eszközökből dekoráció

Létezik-e tökéletesebb konyhai dekoráció egy szépen felvonultatott edény-, pohár- vagy evőeszközkészletnél, az esztétikusan elrendezett konyhai kisgépeknél? Nincs szükséged másra, csupán egy nyitott polcra vagy szekrényre, ahol nemcsak szem előtt tárolhatod őket – így soha többé nem kell keresgélned! –, hanem még dísztárgy szerepet is betölthetnek. Némi fantáziával még az olyan alapvető konyhai kellékekből is mesés dekort lehet készíteni, mint a különböző tárolók (pl. fűszertartók), gyümölcstálak vagy a szalvétatartók.

4 apró tipp a luxus hatást keltő konyháért
Forrás: Getty

4. Látványos polcok

Még a legegyszerűbb, leggazdaságosabb áron beszerzett polcokból is igazi luxus hatású kiegészítőt faraghatsz attól függően, hogy mit és hogyan helyezel rájuk, és milyen dekorációs elemeket alkalmazol. Szobanövényekkel – akár konyhai fűszernövényekkel –, néhány szezonális kiegészítővel és ügyes hangulatvilágítással egyszerre fényűző és otthonos benyomást kelhetsz. A különböző magasságú és anyagú tárgyak felsorakoztatása ugyancsak hozzájárul az esztétikumhoz.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.