Forrás: Getty

3-szín szabály: így lesz elegánsabb hatása otthonodnak

Ezek a szín-szabályok minden otthon felértékelnek

1. szabály: Ne feledkezz meg a zöldről

Az egyik legegyszerűbb és legköltséghatékonyabb megoldás, ha szobanövényekkel töltöd meg az élettered. Lehet frissen vágott virág vagy cserepes is – de akár már egy üres váza is sokkal elegánsabbá teszik a teret. A belsőépítészek javaslata: tegyél az étkező asztalra vagy a dohányzóasztalra egy vázát tele virágokkal vagy egy cserepes növényt.

2. szabály: Nagyobb bútorok semleges színben

Tény, hogy egy sárga kanapé minden szempárt magára vonz, de ha számodra sokkal fontosabb a luxus hatás, akkor a nagy bútorok inkább legyenek semleges színűek. A szakemberek ebben az esetben a bézs, a szürke és a taupe különböző árnyalatait ajánlják. A semleges színek a letisztultság és elegancia érzését keltik, továbbá számos más árnyalattal kombinálhatók.

3. szabály: Légy merészebb!

A falak esetében is a semleges színek használata a jó választás, de arra figyelj, hogy ezek intenzívebbek legyenek a hangsúlyosabb bútorok színeinél. Az antracit, a tengerészkék és a taupe tökéletes választásnak bizonyulnak erre a célra. Ezek az árnyalatok olyan hangulatot adnak a szobának, amitől az sokkal elegánsabb lesz, miközben mélységet kölcsönöznek a helyiségnek, továbbá javítják annak légkörét.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.