Forrás: Getty

2024 tavaszénak kedvenc trendjei – Köztük néhány meglepő dizájnnal

Virágos minták

A virágok mindig frissességet és életet hoznak az otthonba. A 2024-es tavasz divatjában különösen népszerűek a virágos minták, legyen szó tapétáról, függönyökről vagy akár párnákról. A virágos minták feldobják a belső tereket és varázslatos hangulatot teremtenek, így nem csoda, hogy ez a trend minden évben visszatérő eleme a tavaszi dekorálásnak.

Belső kert

Akár van kerted, akár nincs, a belső kertek vagy növényszigetek kiváló lehetőséget nyújtanak otthonod zöldítésére. Jelölj ki egy sarkot a lakásban, ahová sok növényt felhalmozol. Ha kicsi alapterületen kell ezt megoldanod, használd ki a vertikális tér adta lehetőségeket, és alakíts ki függőkertet falra szerelhető virágládák segítségével. Ezek a zöld oázisok nemcsak szépek, de friss levegőt is biztosítanak, és bizonyítottan javítják a hangulatot.

Fenntarthatósági projektek

Az otthon dizájnja mellett fontos szempont lehet a fenntarthatóság is. Az olyan apró átalakítások, mint például egy komposzt kosár beszerzése vagy szelektív kukák vásárlása, segítenek hozzájárulni a bolygó védelméhez, miközben egy fenntarthatóbb és tudatosabb életmódra válthatsz otthonod kényelmében.

Légies textíliák

A könnyű és légies textíliák a tavasz érzetét hozzák otthonunkba. Ilyenek lehetnek például az organza függönyök vagy a könnyű pamut párnahuzatok, melyek látványukkal frissességet és könnyedséget kölcsönöznek a belső térnek.

Téli árnyalatok megtartása

A szakemberek szerint idén tavasszal érdemes megtartani a téli árnyalatokat is, például a zöldet és a kéket. Most ugyanis nem a világos pasztellek dominálnak, inkább a mélyebb, hidegebb tónusok. Ez az eltolás a színpalettán új és izgalmas hangulatot teremt az otthonokban, miközben végig természetközeli marad.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.