Forrás: Getty

2024 egyik kedvenc trendje: keleti minták és színek

Marokkói minták

A marokkói minták fontos elemei a keleti ihletésű trendnek. Ezek a bonyolult geometriai minták, amelyek gyakran a marokkói csempék tradicionális elemeiből merítik az inspirációt, érdekes és élénk fókuszpontokká válhatnak a lakóterekben. A falakon, párnákon vagy szőnyegeken alkalmazva őket varázslatos atmoszférát teremtenek.

Perzsaszőnyegek

A perzsaszőnyegek szintén megkerülhetetlenek. A hagyományosan kézzel készített, színpompás perzsaszőnyegek textúrájukban és mintázatukban tükrözik a keleti kultúrák gazdagságát. Ezek a kárpitok nem csupán padlóburkolatként szolgálnak, művészi alkotásokként is funkcionálnak, amelyek karaktert és egyediséget hoznak az otthonokba, így a modern, minimalista szobák is kapnak egy kis karaktert.

Díszpárnák

A keleti mintázatú díszpárnák is gyakran felbukkannak ebben a trendben. Ezek a párnák élénk színeikkel és gazdag hímzéseikkel hozzájárulnak az elegancia érzetéhez. A kanapékon vagy ágyakon elhelyezve könnyedén feldobják a belső tereket, élettel és színnel töltik meg azokat.

Keleti minimalizmus

A modern otthonokban az egzotikus keleti stílus alkalmazásával a minimalizmus és a keleti gazdagság prímán összeolvad. A színpompás és részletgazdag minták kiváló kontrasztot alkothatnak a letisztult, modern bútorokkal és felületekkel..

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.