Forrás: Getty

2023 új őrülete: bemutatjuk a barna karácsonyt

Természetet idéző barna

A szokásos élénk piros és zöld helyett a barna tónusai, valamint a szürkék lesznek idén a befutók. Az apró, dísz nélküli fenyőfa olyan dekoráció, ami tökéletesen passzol a barna karácsony koncepciójába. Sőt, sokkal otthonosabb és meghittebb lesz a hangulat.

Gyertyák minden mennyiségben

Az ünnepi időszakban a gyertyafény nem csak a korai sötétedés, de a meleg hangulat megteremtése miatt is fontos. A csillogó karácsonyi gyertyatartók helyett a barna, fekete vagy éppen szürke gyertyák lesznek idén trendik. Az a cél, hogy az üveg vagy a gyertya tartója minél természetesebb hatású legyen, például a koszos üvegre vagy az agyagra hajazzon.

Zöld fa helyett…

A barna karácsonyi dekorációs trendnek talán a barna „fenyőfa” a legérzékenyebb pontja, hiszen pont a karácsony jelképét cseréli le. A száraz, barna gallyakból összeállított fa nem ró plusz terhet a környezetre, és a megfelelő díszekkel nagyon jól tud mutatni.

Papírdíszek a műanyag helyett

A karácsony az egyik legkörnyezetszennyezőbb időszak. A rengeteg műanyag és üveg dísz, ami évről évre a piacra kerül, évszázadok alatt bomlik csak le. A skandináv barna karácsonyi díszek a fenntarthatóság jegyében inkább papírból készülnek, akár DIY módszerekkel. Így nem csak a bolygót, de a pénztárcádat is kímélheted velük.

Fa díszek

A fa díszek sok-sok éven át díszíthetik otthonod karácsonykor, ráadásul tökéletesen passzolnak a fenntartható, barna karácsony koncepciójába. A karácsonyi manó falu már itthon is divatos, ám a barna karácsonyi dekorációban egyenesen kötelező.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.