Forrás: Getty

Újévi szokások a zöldebb háztartásért – Idén törődj többet a bolygóval!

1. Listák és tervezés

Mind a bevásárlásnál, mind a heti menü elkészítésénél rengeteget spórolhatunk a listáknak és a tervezésnek hála. A felesleges vásárlások elkerülése és a maradékok újrahasznosítása nem csak a bolygónak, de a pénztárcádnak is jelentős könnyebbséget jelent majd. Szokj rá a tervezésre, hiszen minimális erőbefektetésért cserébe sok-sok előnyhöz juthatsz. 

2. Komposzt és szelektív kialakítása

A szelektív hulladékgyűjtés sem igényel sok idő- és erőbefektetést, csupán egyszer kell utánaolvasni, hogy mit melyik gyűjtőbe lehet tenni. A komposztot pedig ne csak gyűjtsük, használjuk is fel növényeink talajának javításához. 

3. Vászontáskák és zöldséghálók

Ha eddig még nem szereztél be vászontáskákat és zöldséghálókat, akkor itt az ideje! Mivel az egyszer használatos műanyag zacskók hatalmas terhelést jelentenek a bolygónak, érdemes néhány vászontáskát és zöldséghálót bekészíteni az autóba vagy a kabátzsebbe, hogy mindig kéznél legyenek bevásárláskor. 

4. Szigetelés

Rengeteg házi praktika van a szigetelésre, amit akár mi magunk is megvalósíthatunk pénztárcabarát módon. Miért jó ez? Duplán spórolunk vele: azon kívül, hogy alacsonyabb lesz a rezsiszámlánk, sok energiát takaríthatunk meg így. 

5. Házi praktikák és házi finomságok

A takarítás és főzés terén is sokat spórolhatunk magunknak és a bolygónak is, ha elmerülünk a ház praktikák világában. Takarítsunk természetes összetevőkkel, és ismerkedjünk meg a konyhakert csínjával és bínjával, valamint nevelgessünk saját fűszereket és zöldségeket.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.