Forrás: Getty

Tippek a szobanövényeid karácsonyi díszítéséhez

1. Aggass rájuk karácsonyfadíszeket!

Eszedbe jutott már máshová is tenni karácsonyfadíszeket, nem csak a fenyőre? A szobanövények esetében nincs más dolgod, mint az adott példány súlyának és felépítésének függvényében kiválasztani a megfelelő díszeket. Vigyázz, hogy a növény semelyik részét ne húzza le egyetlen dísz sem, ne akadályozza a tápanyagellátását, és a négylábú házi kedvenceknek se legyen „pofozgatható” közelségben! A ma már nagyon élethű műnövények is tökéletesen alkalmasak erre a célra, ha az élőkre nem szívesen aggatsz semmit.

2. Szerezz be ünnepi kaspót!

Nem feltétlenül kell mikulásosnak vagy rénszarvasosnak lennie egy kaspónak ahhoz, hogy karácsonyinak számítson. A piros, zöld és arany színárnyalatok valamelyike vagy ezek kombinációja például biztosan sokat tesz hozzá a lakás ünnepi hangulatához. Akár azt is megteheted, hogy a karácsonyfadíszeid domináns árnyalataiban vásárolsz kaspókat, így máris adott a kellemes színharmónia.

Tippek a szobanövényeid karácsonyi díszítéséhez
Forrás: Getty

3. Elő a fényfüzérekkel!

Fényfüzéreket nemcsak a karácsonyfára tehetsz, hanem lényegében bárhova, ahol biztonságos és esztétikus. A növények zöldjét így könnyen világító arannyá változtathatod, ha pedig bátrabb vagy, akár színes fényfüzért is választhatsz. Az energiatakarékosság jegyében érdemes korszerű LED-izzós darabokat venned erre a célra is, amiket hálózati árammal vagy újratölthető elemekkel működtethetsz egészen a karácsonyi szezon végéig.

Tippek a szobanövényeid karácsonyi díszítéséhez
Forrás: Getty

4. Egyedi kaspóhuzatok

Nem muszáj megválnod a kedvenc kaspóidtól a karácsonyi szezonban: elég, ha szó szerint ünneplőbe öltözteted őket, vagyis huzatot teszel rájuk. Készen is vásárolhatsz ilyeneket, de akár saját kezűleg is elkészítheted, ha például szeretsz kötni: régi pulóvereket, sálakat is újrahasznosíthatsz ezzel a céllal. Ráadásul nem a karácsonyi szezon az egyetlen időszak, amikorra gyárthatsz kaspóhuzatokat…

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.