Forrás: Getty

Sikkes húsvéti tojások szuper egyszerű technikákkal – VIDEÓVAL

1. Tie-dye húsvéti tojás

A tie-dye néhány évtizeddel ezelőtt uralta a hétköznapi öltözetek trendjeit, és most érkezett el az ideje a nagy visszatérésnek. Nem csoda tehát, hogy az idei húsvéti tojás díszítésekből nem maradhat ki ez a stílus, ráadásul szuper egyszerűen megvalósítható, akár gyerekekkel is. Sőt, sokan éppen azért kedvelik, mert nem kell utána sokat takarítani.

Szükséged lesz muffin papírokra, tojásokra és mosható filctollakra. A muffin papírokra satírozz színes foltokat eltérő távolságokban egymástól, majd tekerd ezeket a tojások köré, és fent gumizd össze. Ezután permetezd le a tojásokat tiszta vízzel, hagyd őket megszáradni, és már kész is a szuper minta.

2. Epres dizájn

A húsvéti tojások festésekor szabadjára engedheted a fantáziád, és nyugodtan válogathatsz a nem megszokott díszítések közül is. Például a tojásokat befestheted úgy, hogy epreket kapj.

Ehhez csak piros és fehér festékre lesz szükséged, valamint zöld filc anyagra, amit a tojás aljára ragasztasz. Ez utóbbihoz ragasztópisztolyt érdemes használnod, amit a gyerekek egyáltalán nem, vagy csak szigorúan a felügyelet mellett használhatnak. A zöld filcből készült leveleknek hála egyedi és látványos húsvéti epreket kaphatsz.

3. Tojásfestés körömlakkal

Újra visszatért a körömlakkos dizájn a húsvéti tojásfestés technikái közé, hiszen most virágkorukat élik az absztrakt darabok. Egy tál hidegvízbe csöppents különböző színű körömlakkokat, ezeket egy hurkapálca segítségével keverd össze. Végül húzd az előzetesen kifújt tojásokat a hurkapálcára, és forgasd meg azokat a színkavalkádban.

Tipp: Készíts ki előre egy virágfölddel teli cserepet, amibe bele tudod szúrni a hurkapálcán lévő tojásokat száradni. Így bizotsan nem kenődik el a festék.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.