Forrás: Getty

Nyakunkon a tavasz! Inspirálódj csodaszép virágoskertjeinkből
  • Fénysor a virágok között

Mivel tavasszal még mindig viszonylag korán megy le a nap, és amúgy sem árt néha egy kis extra díszítés, kipróbálhatod a fénysor dekorációt. A kialakítása sem bonyolult, hiszen apró karók segítségével könnyen végigvezetheted az égősort a virágoskerten. Arra figyelj, hogy csakis kinti, vízálló égősort használj hozzá.

  • Színsávok

Könnyen rendezett, átgondolt hatást érhetsz el a virágoskertben, ha a színeket sávonként ülteted, nem pedig vegyesen. Úgy tudsz biztosra menni, ha nem magokat vásárolsz, hanem színes palántákat. Persze használhatsz több árnyalatot is, vagy akár mintákat is formázhatsz az ágyásban.

  • Színes és zöld keveréke

Van kedvenc árnyalatú tulipánod? Van különleges színű virágod? Ültesd őket egykupacba, majd köré egyszerű, zöld növényeket, hogy még inkább kitűnjön a színes virág a kertben. A legjobb, ha díszsövényt teszel a virágok mellé, hiszen ezek a fajták dúsak, zöldek, és kellően egyszerűek ahhoz, hogy a mutatós virág a középpontba kerüljön.

  • Biodiverz kert

Elkötelezett természetvédő vagy? Akkor bizonyára tudod, hogy a bogarak a diverz, kicsit vadregényes kertet kedvelik. A sok vegyszer helyett válassz talajtakarókat, ennek tengerébe vess különböző típusú növényeket, hogy minden bogár megtalálja a neki tökéletes otthont.  

https://www.instagram.com/p/CpAYQ0ZqoTg/
  • Virágosláda

Virágoskerted nem csak a földet túrva a kert végében lehet. Akár az erkélyen vagy a teraszon is csodaszép virágoskertet tudsz kialakítani. Ne csak a virágok színeit és fajtáit keverd, hanem a cserepeket is. Így friss, természetes és látványos eredményt kapsz.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.