Mosókonyha kialakítása – Mennyibe kerül az első lépéstől az utolsóig?

Mosókonyha kialakítása – Mennyibe kerül az első lépéstől az utolsóig?

Akinek van, csak az tudja igazán: a mosókonyha nagy kincs, mert óriási segítség, ha az összes mosáshoz, illetve takarításhoz kapcsolódó dolog egy helyen van. Ha te is épp mosókonyha kialakítása előtt állsz, mutatjuk, milyen költségekkel kell számolnod.

Ötletládához ad!

Mosókonyha kialakítása – Kezdjünk a padlóval

Ahhoz, hogy egy mosókonyha funkcionális legyen, olyan padlóra van szükség, aminek nem árt, ha vizes lesz, ami strapabíró, és – nem mellesleg – nagyon könnyű takarítani. Ilyen jellegű burkolatok lehetnek a csempére hajazó járólapok, amik tökéletesek passzolnak ilyen környezetbe. A járólapok ára négyzetméterenként 2 000 és 10 000 forint között mozog átlagosan, de nyilván ez lehet jóval magasabb, ha magasabb kategóriájú lapokat választunk.

A falak burkolása

A falakat nagyjából ugyanolyan igények mentén érdemes burkolni, mint a padlót. Fontos, hogy a kiválasztott burkolat bírja a vizet és a párát, és lehessen könnyen takarítani. Ha nem szeretnénk, hogy plafonig érjen a csempe, akkor érdemes másfél méter körül meghúzni a határt, annál magasabbra ritkán fröccsen fel például a víz. Persze ehhez kell egy jó minőségű festék, a legjobb az, amit fürdőszobába és konyhába ajánl a gyártó, ennek literje nagyjából 2 000 forintba kerül. A csempe négyzetmétere hasonló árban van a padlóburkolóval, 4 000 és 10 000 forint között van négyzetmétere.

Szekrények

Mivel fontos a tárolás is, a szekrények sem maradhatnak ki a mosókonyhából. Mivel a helyiség elsősorban funkcionális feladatokat lát el, a régebbi, máshol már nem kellő használt bútorok beépítésével sokat lehet spórolni. Ha újonnan veszünk szekrényt, akkor azzal kalkulálj, hogy mérettől függően 200 000 forint között indul egy elem.

Mosó- és szárítógép

A főszereplő, ami miatt az egész szoba készült, a mosó- illetve szárítógép. Egy jó minőségű, energiatakarékos, okos funkciókkal felszerelt mosógép 150 000 forintba kerül, ehhez jön még a szárítógép közel hasonló árszintben. Ha kombinált gépet szeretnénk, akkor annak egy kicsit kedvezőbb, 250 000 forinttól indul.

Minden egyéb

Ezek nyilván csak a sarokpontok voltak. Ha a többi, mosókonyhába szánt dolog – például a vasaló és vasalódeszka – már eddig is megvolt a háztartásban, jelentős költségeket tudsz megtakarítani.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Albérlet helyett önálló lakás? A Fundamentával ez is megoldható.
Megnézem
Bezárom
Kert 5 jel, hogy új kerti bútorra van szükséged

Ha szeretsz nyáron a kertedben összejöveteleket tartani, akkor a kerti bútoraidat bizony sokat használod – ezzel együtt gyorsabban is kopnak. Mutatjuk, hogy mik azok a jelek, amik arra utalnak: cserére érett a garnitúra.

Tipp #vegyélhazait – És teremts azzal nyári hangulatot az otthonodban

Itt a nyár, ideje hát szieszta-hangulatba öltöztetni az otthonod. Mivel mással, mint magyar alkotók káprázatos munkáival?!

Tipp Légkondicionálás a lehető legkisebb költségből – Zsebbarát tippek hűvös lakáshoz

Nyakunkon az év legmelegebb időszaka, így lassan biztosan be kell kapcsolni a klímát. Persze sokan a fogyasztása miatt félnek használni. Nekik mutatunk pár megoldást, amivel a légkondicionáló áramhasználata alacsony marad.

Tipp Toll paplan tisztítása házilag – Frissítsd fel az ágyad ezzel a pár lépéssel

Azt mindenki tudja, hogy az ágyneműt és a huzatokat viszonylag gyakran kell tisztítani – de a „töltetről’, azaz a párnákról és a paplanokról már kevesebb szó esik. Pedig azokra is ráfér a karbantartás. Mutatjuk, hogyan zajlik a toll paplan tisztítása házilag.

Tipp Indukciós főzőlap tisztítása – Így működik!

Egyre több lakásban találkozhatunk indukciós főzőlappal, ugyanis sok előnye van. Az egyik sarkalatos pontja azonban a takarítás, ami több odafigyelést igényel. Mutatjuk, hogyan zajlik egy indukciós főzőlap tisztítása.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin