Mosókonyha kialakítása – Mennyibe kerül az első lépéstől az utolsóig?

Mosókonyha kialakítása – Mennyibe kerül az első lépéstől az utolsóig?

Akinek van, csak az tudja igazán: a mosókonyha nagy kincs, mert óriási segítség, ha az összes mosáshoz, illetve takarításhoz kapcsolódó dolog egy helyen van. Ha te is épp mosókonyha kialakítása előtt állsz, mutatjuk, milyen költségekkel kell számolnod.

Ötletládához ad!

Mosókonyha kialakítása – Kezdjünk a padlóval

Ahhoz, hogy egy mosókonyha funkcionális legyen, olyan padlóra van szükség, aminek nem árt, ha vizes lesz, ami strapabíró, és – nem mellesleg – nagyon könnyű takarítani. Ilyen jellegű burkolatok lehetnek a csempére hajazó járólapok, amik tökéletesek passzolnak ilyen környezetbe. A járólapok ára négyzetméterenként 2 000 és 10 000 forint között mozog átlagosan, de nyilván ez lehet jóval magasabb, ha magasabb kategóriájú lapokat választunk.

A falak burkolása

A falakat nagyjából ugyanolyan igények mentén érdemes burkolni, mint a padlót. Fontos, hogy a kiválasztott burkolat bírja a vizet és a párát, és lehessen könnyen takarítani. Ha nem szeretnénk, hogy plafonig érjen a csempe, akkor érdemes másfél méter körül meghúzni a határt, annál magasabbra ritkán fröccsen fel például a víz. Persze ehhez kell egy jó minőségű festék, a legjobb az, amit fürdőszobába és konyhába ajánl a gyártó, ennek literje nagyjából 2 000 forintba kerül. A csempe négyzetmétere hasonló árban van a padlóburkolóval, 4 000 és 10 000 forint között van négyzetmétere.

Szekrények

Mivel fontos a tárolás is, a szekrények sem maradhatnak ki a mosókonyhából. Mivel a helyiség elsősorban funkcionális feladatokat lát el, a régebbi, máshol már nem kellő használt bútorok beépítésével sokat lehet spórolni. Ha újonnan veszünk szekrényt, akkor azzal kalkulálj, hogy mérettől függően 200 000 forint között indul egy elem.

Mosó- és szárítógép

A főszereplő, ami miatt az egész szoba készült, a mosó- illetve szárítógép. Egy jó minőségű, energiatakarékos, okos funkciókkal felszerelt mosógép 150 000 forintba kerül, ehhez jön még a szárítógép közel hasonló árszintben. Ha kombinált gépet szeretnénk, akkor annak egy kicsit kedvezőbb, 250 000 forinttól indul.

Minden egyéb

Ezek nyilván csak a sarokpontok voltak. Ha a többi, mosókonyhába szánt dolog – például a vasaló és vasalódeszka – már eddig is megvolt a háztartásban, jelentős költségeket tudsz megtakarítani.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Albérlet helyett önálló lakás? A Fundamentával ez is megoldható.
Megnézem
Bezárom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin