Mindjárt becsengetnek 3. – Két gyerek egy szobában

Mindjárt becsengetnek 3. – Két gyerek egy szobában

Az iskolakezdés sosem egyszerű, pláne több gyerekkel. Ha két gyerkőc osztozkodik a szobán, akkor pedig végképp ügyesen kell megtervezni és kialakítani a tanulósarkot. Hoztunk pár aranyszabályt, ami segítségedre lesz ebben.

Ötletládához ad!

1. Egyenlő és/vagy testvéries?

Meg kell találnunk a tökéletes egyensúlyt, hogy melyik kérdésekben kell egyenlően, és melyikben testvériesen dönteni. Hozunk egy példát: ha az idősebb testvérnek több dolog kell a suliba, akkor kapjon ő nagyobb asztalt.

2. Emeletes ágyak újragondolva

Az emeletes ágyakat nem csak hagyományos módon lehet elrendezni. Ha a gyerekek nem szeretnének egymás alatt/fölött aludni, akkor gondoljuk tovább az emeletes ágy koncepcióját. A fenti ágy alatt rendezzünk be tanulósarkot, ami saját kis kuckó lesz a gyerekeknek. Ezzel a módszerrel helytakarékos módon alakíthatunk ki privát sarkot mindkét gyereknek.

3. Kompromisszumok

A szoba dekorálásába szólhassanak bele a gyerekek, elvégre is az ő szobájukról van szó. A tervezésnél törekedjünk arra, hogy mindkettőjük elképzelése érvényesüljön, és kössenek kompromisszumokat. A mi feladatunk, hogy ügyeljük az ésszerűségre, a többit bízzuk a gyerekekre.

4. Egyéni dizájn

Ha nem sikerül a kicsiknek megegyezni a szoba hangulatáról, ne erőltessük. Osszuk két részre a teret, az egyik felét az egyik gyerek, a másikat pedig a másik dekorálja ki. Nagyon fontos, hogy otthonosan érezzék magukat a szobájukban, hiszen a komfort hiánya tanulási problémákhoz vezethet.

5. Hosszú íróasztal

Túl pici a szoba két külön íróasztalhoz? Két különálló elem helyett választhatunk egy, hosszú darabot is, amely mellett mindkét gyerek elfér. Hogy ne legyen veszekedés, beszerezhetünk egy térelválasztót, vagy kialakíthatjuk úgy a tárolókat, hogy két egyenlő részre osszák az asztalt.

6. Külön tárolók

Rengeteg keveredést és veszekedést megelőzhetünk, ha mindkét gyerkőcnek saját szekrénye, fiókja vagy doboza van. Ide csak az ő dolgaik kerüljenek, és legyen aranyszabály, hogy nem piszkálják egymás tárolóját.  

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus Tapétatrend 2023 – Stílusok, színek és minták

Az idei évben nyugodtan legyél bátrabb, ami a színeket és a mintákat illeti. 2023-ban minden falról az energia sugárzik, és ez rád is jó hatással lesz. Valami nagyon mást hoz ez az esztendő. Mutatjuk is, mit.

Felújítás Szerelem második látásra – Bámulatos farmhouse stílus egy 54 nm-es panellakásban

Egy panellakás farmhouse stílusban – nem, ez nem csak a mesében létezik. Ha az ember nagyon akar valamit, azt bizony valóra lehet váltani. Éppen erről szól Gabi története, aki szándékosan egy nagyon reménytelen állapotban lévő panellakást keresett, hogy abban aztán hódolhasson nagy szerelmének, a lakberendezésnek. Nézzétek, milyen csodát alkotott.

Tipp A ragyogóan tiszta sütő titka – Egy influencer szuper trükkje

Ha azt hiszed, már minden takarítós trükköt láttál, akkor bizony tévedsz, ugyanis a TikTokon és az Instagramon szinte naponta bukkannak fel új megoldásokat. Most egy olyan trükköt hoztunk Neked, ami a sütőt segít újszerűen tisztává varázsolni, ráadásul papírtörlőn vagy alufólián kívül nincs is másra szükséged hozzá.

Tipp 5 zseniális ötlet, hogyan használd fel a megmaradt buborékfóliát

A pandémia óta egyre többet rendelsz webshopokból, és nem tudod, hogy mit kezdj a rengeteg buborékfóliával? Nekünk van pár zseniális ötletünk.

Tipp 5 lépés, amivel tisztán tarthatod a szárítógépet

A szárítógép tisztítása nem tűnik fontos feladatnak, hiszen tiszta ruhák kerülnek bele, így a gép sem lehet piszkos – vagy mégis? Bizony, a szárítógépben rengeteg kosz tud felhalmozódni a szöszöktől kezdve azoktól a szennyeződésekig, amelyek nem jöttek ki a mosás során a ruhákból. Ezért nagyon fontos, hogy rendszeresen és alaposan tisztítsd a szárítógépet (is).

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin