Mindjárt becsengetnek 3. – Két gyerek egy szobában

Mindjárt becsengetnek 3. – Két gyerek egy szobában

Az iskolakezdés sosem egyszerű, pláne több gyerekkel. Ha két gyerkőc osztozkodik a szobán, akkor pedig végképp ügyesen kell megtervezni és kialakítani a tanulósarkot. Hoztunk pár aranyszabályt, ami segítségedre lesz ebben.

Ötletládához ad!

1. Egyenlő és/vagy testvéries?

Meg kell találnunk a tökéletes egyensúlyt, hogy melyik kérdésekben kell egyenlően, és melyikben testvériesen dönteni. Hozunk egy példát: ha az idősebb testvérnek több dolog kell a suliba, akkor kapjon ő nagyobb asztalt.

2. Emeletes ágyak újragondolva

Az emeletes ágyakat nem csak hagyományos módon lehet elrendezni. Ha a gyerekek nem szeretnének egymás alatt/fölött aludni, akkor gondoljuk tovább az emeletes ágy koncepcióját. A fenti ágy alatt rendezzünk be tanulósarkot, ami saját kis kuckó lesz a gyerekeknek. Ezzel a módszerrel helytakarékos módon alakíthatunk ki privát sarkot mindkét gyereknek.

3. Kompromisszumok

A szoba dekorálásába szólhassanak bele a gyerekek, elvégre is az ő szobájukról van szó. A tervezésnél törekedjünk arra, hogy mindkettőjük elképzelése érvényesüljön, és kössenek kompromisszumokat. A mi feladatunk, hogy ügyeljük az ésszerűségre, a többit bízzuk a gyerekekre.

4. Egyéni dizájn

Ha nem sikerül a kicsiknek megegyezni a szoba hangulatáról, ne erőltessük. Osszuk két részre a teret, az egyik felét az egyik gyerek, a másikat pedig a másik dekorálja ki. Nagyon fontos, hogy otthonosan érezzék magukat a szobájukban, hiszen a komfort hiánya tanulási problémákhoz vezethet.

5. Hosszú íróasztal

Túl pici a szoba két külön íróasztalhoz? Két különálló elem helyett választhatunk egy, hosszú darabot is, amely mellett mindkét gyerek elfér. Hogy ne legyen veszekedés, beszerezhetünk egy térelválasztót, vagy kialakíthatjuk úgy a tárolókat, hogy két egyenlő részre osszák az asztalt.

6. Külön tárolók

Rengeteg keveredést és veszekedést megelőzhetünk, ha mindkét gyerkőcnek saját szekrénye, fiókja vagy doboza van. Ide csak az ő dolgaik kerüljenek, és legyen aranyszabály, hogy nem piszkálják egymás tárolóját.  

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin