Forrás: Getty

Mindjárt becsengetnek 3. – Két gyerek egy szobában

1. Egyenlő és/vagy testvéries?

Meg kell találnunk a tökéletes egyensúlyt, hogy melyik kérdésekben kell egyenlően, és melyikben testvériesen dönteni. Hozunk egy példát: ha az idősebb testvérnek több dolog kell a suliba, akkor kapjon ő nagyobb asztalt.

2. Emeletes ágyak újragondolva

Az emeletes ágyakat nem csak hagyományos módon lehet elrendezni. Ha a gyerekek nem szeretnének egymás alatt/fölött aludni, akkor gondoljuk tovább az emeletes ágy koncepcióját. A fenti ágy alatt rendezzünk be tanulósarkot, ami saját kis kuckó lesz a gyerekeknek. Ezzel a módszerrel helytakarékos módon alakíthatunk ki privát sarkot mindkét gyereknek.

3. Kompromisszumok

A szoba dekorálásába szólhassanak bele a gyerekek, elvégre is az ő szobájukról van szó. A tervezésnél törekedjünk arra, hogy mindkettőjük elképzelése érvényesüljön, és kössenek kompromisszumokat. A mi feladatunk, hogy ügyeljük az ésszerűségre, a többit bízzuk a gyerekekre.

4. Egyéni dizájn

Ha nem sikerül a kicsiknek megegyezni a szoba hangulatáról, ne erőltessük. Osszuk két részre a teret, az egyik felét az egyik gyerek, a másikat pedig a másik dekorálja ki. Nagyon fontos, hogy otthonosan érezzék magukat a szobájukban, hiszen a komfort hiánya tanulási problémákhoz vezethet.

5. Hosszú íróasztal

Túl pici a szoba két külön íróasztalhoz? Két különálló elem helyett választhatunk egy, hosszú darabot is, amely mellett mindkét gyerek elfér. Hogy ne legyen veszekedés, beszerezhetünk egy térelválasztót, vagy kialakíthatjuk úgy a tárolókat, hogy két egyenlő részre osszák az asztalt.

6. Külön tárolók

Rengeteg keveredést és veszekedést megelőzhetünk, ha mindkét gyerkőcnek saját szekrénye, fiókja vagy doboza van. Ide csak az ő dolgaik kerüljenek, és legyen aranyszabály, hogy nem piszkálják egymás tárolóját.  

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.