Másfél év kőkemény munkája: ez a 40 éves kádár-kocka is új életet kapott

“A házat 2021 nyarán vettük. Ez egy az 1980-as években épült kádár kocka volt, 4 szobával, egy fürdővel és egy konyhával. Maga az ingatlan 100 nm, padlás és pince is tartozik hozzá. Látszólag jó állapotban volt. Egyből bele is szerettünk, és láttuk a lelki szemeink előtt, hogyan fogjuk átalakítani. Szeptemberben kezdtünk neki a bontási munkálatoknak teljesen önerőből. Nem volt egyszerű egy akkor 1 éves kisgyerek mellett.

A HÁZ EREDETI ÁLLAPOTBAN

Galéria / 7 kép

Megnézem a galériát

Pontosan 1,5 évbe telt, mire eljutottunk oda, hogy beköltözzünk. Ez idő alatt voltak elakadások, főleg anyagi okokból. A tervek szerint, amit teljes egészében a párom és én álmodtunk meg, 4 szobát, egy külön fürdőt, külön WC-t és egy nagy amerikai konyhás-étkezős nappalit szerettünk volna létrehozni.

A felújítás során sok olyan dologgal szembesültünk, amire nem számítottunk. A rossz állapot miatt sokkal több falat kellett például bontani, mint azt terveztük.

A FELÚJÍTÁS FOLYAMATA

Galéria / 18 kép

Megnézem a galériát

Amiket megcsináltunk a felújítás során:

  • Teljes víz-, csatorna- és fűtéshálózat cseréje (szakember segítségével)
  • Padlófűtés teljes kiépítése (szakember segítségével)
  • Teljes villanyhálózat újbóli kiépítése (szakember segítségével a párom csinálta)
  • Nyílászárók cseréje (szakember segítségével)
  • Álmennyezet (szakember segítségével)
  • Teljes padló- és falburkolás (szakember segítségével mi oldottuk meg)
  • Új helyiségek kialakítása (szakember segítségével)
  • Falak bontása, felépítése (szakember segítségével mi oldottuk meg)

Így csokorba szedve több az, amit szakember csinált, de rengeteget dolgoztunk mi is. Stresszes, kimerítő és fárasztó volt, főleg egy pici gyerek mellett. 

Ami azonban teljesen saját: mindent a párom és én álmodtunk meg. A tervezéshez, ötleteléshez nem kértük szakember segítségét. A felújítás alatt kiderült, hogy ketten együtt ebben nagyon jók vagyunk.

Szeretném kiemelni a szekrényből kialakított dekorfalat és a konyhát a nappalitól elválasztó falat (amit a párommal ketten építettünk), illetve a fürdőben az általunk épített egyedi mosdópultot a külön méretre készült nagy alsó szekrénnyel. 

Valamint örültünk, hogy a kamrából sikerült egy tökéletesen élhető vendégszobát kialakítani. Amire még büszke vagyok, azok a közel 30 éves karnisok, amiket saját kezűleg újítottam fel, és a végeredmény szerintem remek lett. Noha a párom végig kételkedett bennük, végül belátta, hogy tényleg nagyon szépek lettek. Amit még imádok, az a konyha, amit szintén én álmodtam meg, és persze a kisfiam csodálatos szobája.

De tulajdonképpen mindent szeretünk a lakásban!

Hosszú, nehéz, kihívásokkal teli, fárasztó és stresszes időszak volt, de minden nehézségével együtt megérte, erősebbé, kitartóbbá és legfőképp boldogabbá tett minket. A külső munkálatok még most kezdődnek, de a lényeg, hogy itt vagyunk, megcsináltuk, és most már minden itt töltött percet élvezünk.”

A CSODÁS VÉGEREDMÉNY

Galéria / 11 kép

Megnézem a galériát

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.