Forrás: Notino

Lakásillatosítás és aromaterápia

Hiszünk abban, hogy a kikapcsolódás a boldog, egészséges és kiegyensúlyozott élet kulcsa. Szeretnéd levezetni a stresszt egy hosszú nap után, de fontosak a természetes megoldások? Az aroma diffúzor egy számodra kedves változatának és a favorit illóolajadnak a kombinációja egy tökéletes alternatíva a természetes nyugalom eléréséhez.

Oké, de mi is az az aroma diffúzor?

Aromaterápiára, a levegő felfrissítésére használják, illóolajokkal kombinált vízzel. A diffúzorok elpárologtatják az olajokat, így az aroma a levegőbe kerül, ami által javítják a minőségét. Az illóolajok tulajdonképpen olyanok, mint a növényi eredetű erőművek. Egy aroma diffúzorral azonnal learathatod a természetben való tartózkodás előnyeit, még akkor is, ha a város szívében élsz. Az aroma diffúzorok és az illóolajok hatásának megértéséhez először képzeld el, hogy veszel egy mély levegőt egy békés távoli erdő közepén. Aztán idézd fel magadban, hogyan érzi magát a tested abban a pillanatban. Ne feledkezz meg arról sem, hogy amikor kapcsolatba kerülsz a természettel, tested endorfinnak nevezett hormonokat szabadít fel, amelyek növelik a boldogság szintjét, megnyugtatják az elmét, és segítenek jobban érezni magad. NBár nem látjuk, de a levegő, amit belélegzünk, óriási hatással van általános közérzetünkre. Ha egy betondzsungel közepén élsz és dolgozol, vedd körül magad a növények gyógyító erejével illóolajok használatával.

Mik az illóolajok használatának előnyei?

Az illóolaj egy koncentrált kivonat, melyet növényekből állítanak elő. Minden illóolajnak megvannak a maga egyedi előnyei és felhasználási lehetőségei. Évszázadok óta használják őket, első ismert alkalmazásuk az ókori egyiptomiak idejére nyúlik vissza, időszámításunk előtt 4500-ra, ekkor gyógyító és kondicionáló tulajdonságaik miatt vették igénybe őket. Hogy milyen előnyeik vannak? Bevethetők a stressz és a szorongás oldására, a hányinger, illetve különböző típusú fájdalmak csökkentésére, az alvás javítására, a relaxáció elősegítésére, gyulladások csökkentésére, a bőr és a haj táplálására, de antibakteriális és antiszeptikus tulajdonságaiknak köszönhetően hadba küldhetők a baktériumok és a gombák ellen is. Ez csak néhány példa arra, hogy mit kínál az aromaterápia. Az illóolajok természetes és méreganyagmentes összetételüknek köszönhetően biztonságos és hatékony verziói a mentális és fizikai jólét elősegítésének. Az orrban található szagreceptorok üzeneteket küldenek az agynak, ezért az illóolajok képesek elérni annak meghatározott területeit, például a limbikus rendszert, amely segít a hangulat és az érzelmek szabályozásában.

Az aroma diffúzorok mellett érdekes és igazán kreatív módja a lakásillatosításnak a katalitukus lámpa, amely az úgynevezett lángmentes égésen alapszik. A nevéből adódóan a katalitikus reakcók alatt felszabadult molekulák illatosítják és tisztítják is a levegőt. Ha szereti a dizájnos megoldásokat akkor érdemes egy próbát adnia ennek a terméknek is.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.